И Русия поиска младежките игри

Русия е една от страните, които проявяват интерес към домакинство на зимните олимпийски игри за младежи през 2024-а, обяви Международният олимпийски комитет (МОК). Говорителят на организацията уточни, че останалите страни са България, Румъния и Испания. Освен това китайски представители са водили разговори за потенциална кандидатура за домакинство на младежки игри, но все още няма яснота дали става въпрос за летни или зимни.

Все още не е ясно кои градове влизат в руските планове, но евентуален проект се очаква да се приеме „на нож“ от много спортисти и федерации от други страни заради допинг скандалите около руския спорт в последните години. Наскоро обаче президентът на МОК Томас Бах обяви, че Русия е „изтърпяла наказанието си“ за допинг прегрешенията. Испания пък премахна евентуални политически пречки пред своята кандидатура като обеща да допуска косовски спортисти да се състезават под собствения си флаг. Иберийската страна не признава Косово. Румънският Брашов пък загуби битката за зимните игри през 2020-а от Лозана (Швейцария).

България подготвя кандидатура за младежките игри през 2024-а след посещението на Бах у нас и срещата му с министър-председателя Бойко Борисов. Процесът по определяне на домакина ще започне тази година, а окончателното решение ще бъде взето през 2020-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт