И Спас Русев с призив към ДАНС

Спас Русев, собственик на "Левски", подкрепи своя колега от ЦСКА Гриша Ганчев и също призова ДАНС заедно с прокуратурата да разследват българското футболно първенство. Това се случи, след като босът на "червените" заяви, че негови противници са пробили целия футболен съюз, купуват съдии, играчи, отбори, треньори… Русев призна, че витае подобно усещане и подкани президента на родната ни централа Борислав Михайлов да вземе мерки.

"В изказването на г-н Ганчев има нещо много тревожно - усещането за предрешеност, съмнението за манипулиране на съдии, както и подозрението, че няма честност и феърплей във футбола, което витае от години сред феновете – каза Русев пред „Блиц“. - Той призовава ДАНС и прокуратурата да се заемат и изяснят дали има задкулисно влияние в българското първенство. Абсолютно съм спокоен и подкрепям неговия призив. Поне откакто аз съм в клуба, гарантирам, че няма манипулиране на мачове. Но призовавам това петно веднъж завинаги да се изчисти от целия български футбол. Ние имаме един изключително опитен и уважаван в България и чужбина футболен президент в лицето на Борислав Михайлов. Той трябва да предприеме всички мерки да бъде запомнен с изчистването на съмнителните практики, които витаят в българските футболни среди от години.“

Спас Русев добави, че завръщане на Наско Сираков на "Герена" не стои на дневен ред. Нещо повече - "синият" бос каза, че клубът няма нужда от нови кадри. Само преди дни Красимир Иванов, шеф от "Герена", заяви, че продължава търсенето на нов директор. Легендата Кирил Ивков разкри пък, че вече такъв е избран и е българин, но не е "синя" легенда.

"Сираков в "Левски"? В момента клубът има действащо ръководство. Климатът в отбора е много добър, резултатите са налице и не виждам причина "Левски" да има нужда от допълнително подсилване с кадри."

Снимка БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ