И сърбите на полуфинал, въпреки загубата на мондиала по волейбол

И сърбите пробиха до полуфиналите на световното по волейбол, въпреки загубата от световния шампион Полша с 0:3 (-26, -26, -22). Плавите стигнаха до заветната четворка по трудния начин, след като се нуждаеха само от един спечелен гейм, но загубиха три. Битката бе изгледана от над 9000 зрители в зала „Пала Алпитур“ в Торино. Тимът обаче направи достатъчно точки, за да си гарантира класиране в решителната фаза на първенството.

„Дружина полска“ също поглежда към полуфиналите. Тази вечер поляците излязоха срещу домакина Италия, като един спечелен гейм или поне 60 точки при загуба с 0:3 ще им осигури място в топ 4.

Отборът на САЩ продължава силното си представяне на шампионата, като записа класически успех с 3:0 срещу победителя в Лигата на нациите Русия. Така „сборная“ ще раздели 5-6 място.

България, която е домакин заедно с Италия на първенството, приключи на 9-та позиция. А либерото Теодор Салпаров изказа резерви относно варианта натурализирането на кубинския блокировач Робертланди Симон. „Той ще бъде от голяма полза на отбора, но не е редно – обяви националът пред „Спортал“. - Дайте тогава да вземем още двама американци, двама бразилци да играят и да стават световни и олимпийски шампиони. Темата е много деликатна. Друг е въпросът, че ще ощетим някои от нашите момчета за сметка на кубинеца.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт