И шефът на пожарната в Павликени заснет да налива гориво в пластмасови бутилки

Уволниха бензанджии след разкритията за кражбите на полицаите

Служители от бензиностанция в Павликени са уволнени след разкритията за кражби на гориво, което е било предназначено за полицейските патрулки. Скандалът гръмна в понеделник, когато агенти на "Вътрешна сигурност" на МВР нахлуха в местното Полицейско управление и задържаха четирима служители - огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев.

По първоначални изчисления откраднатото гориво, което е трябвало да влезе в резервоарите на полицейските коли, е около 1 тон за наблюдавания период от 10 месеца.

При обиските в имотите на четиримата уличени в посегателството са открити и иззети туби с бензин. Събрани са данни на кои дати през февруари и март е точен бензин и наливан в тубите и бутилките, като в някои случаи са действали по двама, а друг път -повече служители. На бензиностанцията за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки - със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и т.н. Това са записали камерите на "Господари на ефира".

Само за март са сипани в туби и бутилки от минерална вода 250 литра бензин от лимита на полицейското управление.

Случаят е изключително скандален, тъй като от години в МВР се оплакват от недостиг на гориво за превенция на битовата престъпност, особено по селата. Община Павликени пък е известна като район с ширеща се дървена мафия и множество телефонни измамници, които вилнеят безнаказано, а докато това се случва полицаите са заети с нерегламентирано зареждане на гориво.

Междувременно началникът на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново Красимир Кръстев също е разпоредил цялостна вътрешна проверка в павликенската пожарна. Оказа се, че шефът на местните огнеборци Валентин Джамбазов също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки.

Коментари

Задължително поле