И 20 тона жито разпиля камион в прохода Боаза

20 тона жито разсипа камион в прохода Боаза и към 17 часа главният пък беше затворен за изтегляне на катастрофиралото превозно средство и почистване на отсечката.

И 8 тона стъкло, и бутилки вода изпаднаха на пътя този месец

След стъклата и бутилките вода, и жито се пръсна в прохода Боаза в Търговище, след като камион се преобърна и разпиля близо 20 тона от товара си на главния път София - Варна. Поредният инцидент с разсипана продукция стана към 15 часа в петък.

Осеяният с опасни завои проход този път подвел шофьор на ТИР, натоварен с жито, който пътувал в посока Варна. Вероятно отново е имало несъобразена скорост с рисковия пътен участък. Шофьорът е откаран за преглед и пуснат, тъй като нямал сериозни травми.

По-голямата част от житото е в канавката и по едната лента, а движението се регулира и пропуска в другата.

Към 16,30 часа от полицията предупредиха, че след огледа движението ще бъде спряно, за да се изтегли катастрофиралият камион и да се почисти пътното платно.

От полицията пуснаха алтернативен маршрут. За пътуващите в посока Варна през селата Презвитер Козма – Божурка – Цветница – Лиляк, а за пътуващите в посока София в обратен ред.

Това е трети инцидент за по-малко от месец в прохода Боаза с разпилян товар от превозни средства. На 11 юли на пътя изпадна пирамида с 8 тона плоско стъкло, в което катастрофира лека кола. Два дни по-късно камион разпиля стъклени бутилки с минерална вода, посипвайки стоката от 2 палета по протежение на 100-на метра из пътя в прохода. И в двата случая трасето беше затваряно за чистене и миене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България