И Apple иска да купи Манчестър Юнайтед

Американската компания Apple, най-голямата в света, с пазарна капитализация от 2,4 трилиона долара, се интересува от закупуването на английския клуб Манчестър Юнайтед, клуба с 20 титли в Англия, който беше обявен за продажба от собствениците си, семейство Глейзър.
Сделката ще струва на американците £5,8 милиарда и ще превърне Манчестър Юнайтед в най-богатия клуб в света, както пише Daily Mirror.

Шефовете на Apple планират да проведат предварителни разговори със собствениците на Манчестър Юнайтед, за да видят при какви условия може да стане смяната на собствеността, според Daily Star.

Apple, ръководена от Тим ​​Кук като главен изпълнителен директор, има годишни приходи от около £400 милиарда.
Британските таблоиди пишат, че семейство Глейзър иска от 7 милиарда паунда нагоре, но едва ли сумата за продажба ще е толкова висока.

Forbes определя Реал Мадрид като най-скъпия клуб в света с £4,22 милиарда. Манчестър Юнайтед е оценен от американското списание на 3,8 милиарда.
Също днес се появи информация, че Дейвид Бекъм е отворен към идеята да инвестира в Манчестър Юнайтед. Бившият футболист не би могъл да купи клуба сам, но е готов да се присъедини към група инвеститори, които да поемат клуба. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят