Йорданка Фандъкова: За 10 години София се промени и стана истинска европейска столица

Снимка: Цветан Томчев

През последните 10 години София се промени и стана истинска европейска столица. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на представянето на общата евродепутатска листа на ГЕРБ и СДС.

"Благодарение на европейската солидарност получихме над 2 млрд. евро, които инвестирахме в развитието на София“, изтъкна тя, като посочи, че всичко това, което е получено, трябва да се доказва и отстоява.

По думите й столицата е променила своя облик, както в транспортната сфера, също така е подобрила детските градини и образователната система.

Само след година ще имаме общо нови 52 километра метро. Близо 50% нови тролеи и първите за десетилетие 38 нови трамвая, каза още Фандъкова.

"За тези 10 години София влезе в престижни класации като европейска столица с най-голям ръст на БВП. Свои офиси в София отвориха ключови компании. Тези факти са обективна оценка на работата, която сме свършили", изтъкна кметът.

Трябва да си дадем ясна сметка, че в предстоящата кампания европейският дневен ред ще бъде изместен от наши вътрешни теми, коментира още тя. "Знаем, че понякога сме ядосани, че политическите ни опоненти използват понякога лъжи, за да омаловажат свършеното от нас. Нека използваме кампанията за активна комуникация, за да даваме отговори на хората, защото всичко, което сме направили дължим на тяхното доверие и тяхната подкрепа", призова Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика