Йорданка Фандъкова представи втория електробус, който ще се движи по линия 84

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вторият електробус, който ще се движи в столицата по линия 84, беше представен от кмета Йорданка Фандъкова. Превозното средство ще бъде предоставено безвъзмездно на Столична община в тестов период, който ще продължи до май.

„Електробусът ще се двужи по линия 84, информира "Фокус". Това е линия, която минава и през Орлов мост, и през най-замърсените части на София. Нашитe усилия са насочени последователно към модернизация на градския транспорт и сериозен акцент върху екологичния градски транспорт и чистотата на въздуха“, обясни Фандъкова, като допълни, че до момента са подменени над 90 % от тролеите в София.

„Започнахме подмяната на трамваите и разбира се голяма част от градския транспорт все още се обслужва от автобуси. Само за 2 години свалихме възрастта на автобусите от 19 на 12 години и влязохме в Европейските стандарти по този начин“, каза кметът.

Амбицията на Столична община е много по-голяма, категорична е Фандъкова. „До края на януари очаквам колегите от ОП „Автотранпосрт“ да обявят процедура за закупуване на нови 120 автобуса на природен газ“, каза тя. По думите й в програма е заложено купуването на нови 20 електробуса и 10 с друг вид гориво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини