Йорданка Фандъкова прие участниците в Международния фолклорен фестивал „Витоша '2018“

"Няма по-добър посланик на мира от изкуството и културата и всички вие сте най-добрите посланици на мира и разбирателството на Балканите." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на срещата си с фолклорните състави, които вземат участие в Международния фолклорен фестивал „Витоша '2018“, съобщи Столична Община. "През тези 6 месеца София беше столицата на Европа и България свърши много работа за обединението и развитието на целия регион" – допълни столичният кмет. Фестивалът се организира за 22-ра поредна година от район „Витоша“, като тази година участниците са предимно от балканските държави.

От 26 до 30 юни столичани ще видят изпълнители от Босна и Херцеговина, Финландия, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Турция, и Черна гора. В програмата на фестивалните дни ще вземе участие и софийската формация „София – 6“.

Днес от 18.00 часа съставите ще направят Дефиле, тръгвайки от пл. „Света Неделя“, ще преминат по бул. „Витоша“ и ще стигат до сцената в парка пред НДК, където от 19.30 ч. ще започне церемонията по откриването.

Коментари

Задължително поле