Йосиф Миладинов: Не вярвях, че ще плувам толкова бързо

Не вярвах, че ще плувам толкова бързо - заяви Йосиф Миладинов, бронзов медалист на 50 м бътерфлай от световното за юноши. - Отидох с амбиция да се класирам напред, а покрих норматив за олимиадата. И с треньора си казахме, че започваме да се готвим за игрите в Токио.

16-годишният пловдивчанин стана първият българин, който слезе под 52 сек на 100 м бътерфлай – 51,96 сек, което му донесе и сигурно участие на олимпиадата догодина. Той се класира 4-ти в дисциплината и призна, че последните 15 метра силите не са му стигнали. „Стартирах прекалено бързо, но за следващото голямо първенство ще си знам“, продължи той.

От година Миладинов живее и тренира в Швейцария, а преди това 4 г. прекара в Германия. Преди големите състезания се подготвя и у нас.“ Можеш добре да се подготвиш и в България – казва още младият талант. - Но някои състезатели нямат психика. Иначе всичко зависи от теб и треньора ти.“

Йосиф допълни, че от германската система се е научил на издръжливост, а от швейцарската и българската – да работи върху детайлите. И допълни, че вече е имал предложение да се състезава за Германия, но го е отхвърлил. „Роден съм тук и искам да се състезавам за България“, категоричен е той.

Следващият старт за Миладинов ще бъде европейското в Глазгоу през декември. "Плувам за себе си и не се сравнявам с никого", казва още младият талант, който започва с футбол, но по-късно "синият" спорт го грабва.

Снимка sportsgallery.eu

Коментари

Задължително поле