Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Каквото говорите – да ви бъде Сложете антивирусна програма на устата и мислите си

Презапасяването с продукти отмести презапасяването с оптимизъм

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

В тези тежки и объркани дни, когато пророци, онлайн пастори и паcторални излияния повече ни объркват, отколкото успокояват, време е да се замислим. Да потърсим вода от извора, не от бутилираните мнения на словоблудци и онлайн хаймани, клатещи хилавия народен филиз наляво и надясно.

Карантината извежда на преден план няколко извода и на първо място дисциплината. Въвеждането на ред, отпаднало за цели поколения със спирането на казармата. Времето на мъжете с главно Ж доведе до много причини за отслабване на нацията, в която жените поемат кормилото – от грижата за децата, до грижата за съответните общества, които управляват или в които пребивават. За да не забравя – поклон, скъпи жени. Благодаря, че имате мъжеството да сте жени.

И още – кризата от чисто медицинска, започва да се превръща в морална, ментална, икономическа криза, от която започват да ни болят мислите и костите. Подготвени ли сме или сме само няколко милиона балони, пуснати в пространство от топлийки. Справяме ли се с личните си летаргии и от там, способни ли сме да влияем на обществените?

Онлайн мачизмът, пиянските провиквания не помагат за подобно оцеляване. Лозето не ще молитва, а мотика – стара поговорка, по-вярна отвсякога. Думите – този силен божествен дар също не употребяваме правилно. Никъде не видях думи на оптимизъм, на намерение за справяне със ситуацията. Обратното – плоски шеги с тоалетна хартия, превъзнасяне на временни особи, слухове за Роналдо /ако го е направил, браво/, патетичност, каквато не върши никаква работа. Бог казва – каквото говорите да ви бъде! Какво по-вярно от това, мили хора. Думите склоняват мисълта, ориентират същината ни към онова, което изразяват. Не мислите ли, че сегашната ситуация е от преяждане със самочувствие, че сме недосегаеми, че парите ни разпореждат света.

Сегашната ситуация идва от формите на безбожие, от липсата на уважение към индивида, към личността, към постиженията, към даровете на природата и тяхното преобразуване в алчна търговия. Презапасяването с продукти отмести силата на презапасяването с оптимизъм.

Сега може би вселената иска да се превъртим вътре в себе си и да си научим уроците. Да погледнем на себе си и човечеството с други очи. Но …”В начале бе Словото” трябва да заседне като нахална медуза на челото ни и да ни напомня с парещите си пипала великото значение на думите. Ще потъваме с празнословието и самообозначаването си като важни и ще се издигаме високо – морално и финансово, ако възхвалим всичко около нас и опитаме да го направим по-свято и добро. Каквото говорите – да ви бъде! Във всички случаи е по-необходимо за душата и тялото от купища тоалетна хартия и пакети боб и ориз по лавиците. Ако сеете паника, какво чакате да пожънете?

 

Мода и сигурност

Маури прави звездни корона маски

Легендарният италиански стилист, живеещ в България, Маури Пироло, погледна на живота с усмивка.

Предвид паниката около коронавируса, той направи нова колекция маски със звездни ефекти за свои приятели и последователи. С много любов към живота и намигване към ситуацията, Маури накара приятелите си да се усмихнат и да си поръчат незабавно от луксозния медицински аксесоар.

На някои от маските с малки камъчета италианецът изобрази усмивки, на други написа WOW, на останалите постави кристални зъбчета и други усмихващи хората елементи.

 

Семеен повод

Каратанчева вдига наздравици у дома

При всички мерки за здравна сигурност, топ тенисистката Сесил Каратенчева отпразнува рождените дни на родителите си. Родени един след друг, те постъпиха напълно политически и медицински коректно, като първо се състоя малка вечеря с баща є Радослав Каратанчев, а на следващия ден с майка си. Щастливият татко вдигна наздравица с прочутата си дъщеря на песните на Ил Воло, талантливото трио, покорило света. Поднесеното беше морски дарове, обожавани от двамата, а десертът беше допълнен с бутилка шампанско и много шеги. Вечерята на следващия ден при майка си Сесил опита да направи доста по-различна, като сама приготви изкусителни блюда и десерт.

 

 

 

Fashion idol

Диана Шимбова

Една от най-награждаваните за своето интериорно студио бизнесдами Диана Шимбова, грее в ролята си на моден идол. Тя отделя ежедневните, офис и вечерните си изяви, което прави гардероба є да е многопластов, подбран според случая и адекватен в различните ситуации.
Шимбова покорява с вечерна рокля, по която личат всички фази на вълнението, с което е изработена. Меки цветове на сбъднати мечти чуруликат от нежните воали и общият им хор е наслада за очите. До Шимбова, нотариус Весела Ивчева прави нов прочит на елегантността. Рокля с бледорозов цвят и водопади от перли описват вътрешната красота и величие. Само човек с толкова обаятелен дух може да стигне до избор, който пише нови страници в модата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.