Какво куче да си вземете според зодията ви

Овен 

Немска овчарка

Овните са упорити и твърдоглави хора, обичат да играят главната роля и се впускат в различни приключения. Имат нужда от куче, което да ги държи в движение, затова немската овчарка е чудесен избор! Немските овчарки са невероятно енергични и интелигентни. Те са много лоялни и закрилящи своите стопани, както и вие за своите близки. Немската овчарка ще бъде страхотен приятел за вас и подкрепа във всичките ви приключения! Кучетата са известни със своята привързаност и жертвоготовност за семейството, което се грижи за тях. Те защитават стопаните си с риск за собствения си живот, като същевременно са дисциплинирани, умни, игриви, недоверчиви към непознати хора. 

Телец

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Известни сте с това, че се наслаждавате на по-елегантните аспекти, които животът може да предложи, както и с това, че сте лоялни и практични в ежедневието си. Съответно Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е порода, която отлично би подхождала на вас и на вашия начин на живот. Те са истински домашни любимци и нямат нищо против времето прекарано в къщата или апартамента, ако е прекарано качествено – за игра и гушкане. Въпреки че могат да бъдат чувствителни, те са изключителни социални кучета и се разбират добре с деца и други хора. Кръстена е на крал Чарлз II, по чието време е селектиран предшественика на породата. Кучетата са мили, игриви, нежни, любвеобилни и не лаят много. 

Близнаци

Уелско корги

Вие сте дружелюбни, весели, емоционални и любопитни към света около вас. Така че не е изненада, че Уелското корги е идеалният тип куче за вас! Обикновено те са по-малки кучета, които вярват, че са по-големи, отколкото са. Изключително дружелюбни са и обичат да са център на внимание. Като една от най-популярните и обичани породи, за тях не е трудно да привлекат вниманието на всички в стаята и ще направят същото и с вас когато ги видите за първи път. Близнаците са любопитни и обичат да опитват нови неща. Някои породи кучета, които споделят този дух включват брадато коли, френска болонка и португалско водно куче. Те са   енергични животни, винаги готови за приключения.

Рак

Малък Померан

Помераните са настроени да ви защитават, изискват голяма доза нежност и прекарват по-голямата част от времето си на закрито. Те са идеални за Раците. Макар и малки, тези кучета имат голямо сърце. Те ще се възползват от всички възможности, които им се предлагат, само за да покажат на собственика си колко много го обичат. Не са взискателни, когато става въпрос за обучение и е сравнително лесно е да се грижите за тях. Ротвайлерите също са подходящи за Раците. Въпреки несправедливата си репутация, тази порода кучета всъщност могат да бъдат много сладки и любвеобилни. Те са отлични пазачи и проявяват изключителна лоялност към стопаните си, което е важно за Раците.

Лъв

Дакел или Мопс

Вие сте много общителен и игриви и точно с това е известна породата дакел. Дребна, жизнена, палава по природа, тази порода е пълна с качества, които вие като Лъв ще може да оцените. Въпреки че са склонни да привличат вниманието на всички в стаята, дакелите често се обръщат и се посвещават само на един човек. Тези кучета са невероятно интелигентни и адаптивни и има малко неща, от които се страхуват. Обикновено си мислят, че са по-големи, отколкото са в действителност и се държат като смели спасители когато са със собствениците си. Освен дакелът, мопсът също е подходящ за Лъва. Тези породи са забавни и се нуждаят от собственик, който е също толкова щастлив и вълнуващ.

Дева

Чау чау или Коли

Вие сте резервирани и спокойни, точно като Чау Чау. Този много интелигентен тип куче не изисква особено голямо внимание, но се наслаждава на времето, което прекарва със себе си. Поради това понякога в началото не се разбира добре с други породи и мнозина го смятат за опасно, но всъщност не са агресивни по природа. Те са много лоялни, както и Девите, и затова са страхотна порода за вас. Представителите на този зодиакален знак биха оценили куче, което отразява собствените им ценности. Ето защо Колито също е много подходящо. Със своята горда и благородна осанка, тези животни се отличават със забележителна смелост, изключителен интелект и развито чувство за дълг.

Везни

Английска хрътка

Любезни ли сте и имате силна нужда да запазите мира? Това ви прави перфектният спътник в живота, но и когато става дума за английската късокосместа хрътка. Въпреки, че първоначално е отглеждана с намерението да бъде използвана за лов, тази порода е изключително дружелюбна и атлетично изградена и в настроение за всякакви дейности. Но след всяка активност, те прекарват много време, наслаждавайки се на сън, което е идеално, когато става въпрос за Везни! Други породи кучета, които Везните могат да харесат, са бернски зененхунд или сибирско хъски. Нежни, предани и бдителни, тези животни са лоялни семейни компаньони. Обичат вниманието и са внимателни при игра.

Скорпион

Питбулът ще ви пасне

Вие сте силни, отдадени на задачите и целите, които сте си поставили и сте настроени невероятно покровителствено и защитнически към тези, които обичате. Скопионът е находчив, смел и страстен. Само куче с равни количества от тези черти може да се свърже добре с представителите на този знак.  Поради всичко по-горе, питбулът е страхотна порода за вас. Макар и студен на пръв поглед, Питбулът е пълен с емоции, които крие под твърдата си повърхност. Тази порода е известна и със своето доминиращо отношение, но в крайна сметка всичко, което искат, е да угодят на собственика. Веднъж свързана с него, тази любов е несломима. Подходящи са още булмастиф и голдън ретрийвър.

Стрелец

Австралийска овчарка

Вие сте много любопитни, интелигентни и обичате приключенията. Обожавате да пътувате и да споделяте положителното си поведение със света.  Затова австралийската овчарка е идеалната порода за вас. Тези животни са изключително енергични и изискват много дейности, за да ги изморите, но също така са страхотен приятел за пътуване и приключения. Те ще ви следват навсякъде и вие няма бързо да забравите тяхната преданост към вас и близките ви. Лесно се адаптират към всички видове среди, което означава, че няма да има край на съвместните пътувания. Други породи кучета, които биха паснали на вашия характер са бостън териер, френски булдог, джак ръсел териер и ши цу.

Козирог

Белгийска овчарка

Козирозите са жизнени и надеждни хора. Имат резервирана страна и висока оценка за дисциплината. Видът на кучето, което би било най-подходящо за тази зодия, е това, което има спокойно поведение и не е шумно или суетно. Вие сте усърдни, лоялни и интелигентни, така че с порода като белгийската овчарка ще се разбирате чудесно. Тези кучета имат силни защитни инстинкти и са решени, когато е нужно да защитят любимия си човек от всякакви заплахи. Обичливи кучета, които понякога може да са взискателни за обучение и изискват твърда и търпелива ръка, за да ги насочите в правилната посока. Но вие също сте повече от опитни в справянето с упоритостта и ще се справите чудесно.

Водолей

Вземете си Басенджи

Вие сте известни с това, че сте уникални, независими и интелигентни - черти, които породата Басенджи също въплъщава напълно! Въпреки че първоначално са отглеждани за ловни цели в Африка, тези кучета са известни с това, че са приятелски настроени и пълни с енергия, въпреки че имат силна, упорита черта на характера и инат. Точно като вас. Те няма да направят нещо само защото им е казано, което означава, че ще ви трябва повечко търпение, докато ги обучавате. Въпреки това, вие ще видите доста от себе си в тази порода, така че кой ще им даде по-добър дом от вас? Други породи кучета, които биха отговаряли на този знак включват хаванска болонка, лабрадор ретрийвър и пудел.

Риби

Кокер шпаньол

Рибите са известни със своята чувствителност, емоционалност и заразително добро настроение. Те се нуждаят от другар, който обича да се гушка, така че не е чудно, че ще бъдат привлечени от кокер шпаньол. Тези малки кучета обичат да са близо до стопаните си, да ги прегръщат и няма да се поколебаят да ви покажат колко много ги е грижа за вас. Освен това изискват много търпение, но като се има предвид колко отговорно се грижите за приятелите и семейството си, и колко сте отдадени на нещата, които обичате, тази порода е идеална за вас. Както всички кокери той е много добър компаньон, притежава интелект и е силно привързан към стопанина си. Подходящ е за деца, нежен и игрив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп