Какво не знаете за „Вятърничав“

Актьорите работят при минусови температури

Понякога омразата и желанието за отмъщение могат да заслепят човек. Но любовта съществува и лекува всичко. Ще успеят ли главните герои от мелодрамата „Вятърничав” да намерят пътя един към друг чрез преодоляване на омразата, гордостта и конфронтацията между две семейства, за да разберат истината и да изпитат истинско щастие? Историята на турските Ромео и Жулиета е показана в повече от сто страни по света. Какви факти за сериала останаха зад кулисите?

Ебру Шахин, която играе ролята на Реян, освен актьорска, има и музикална кариера. По време на снимките на „Вятърничав“ й предлагат да запише саундтрака към сериала. Композицията в превод от турски се казва „Добре дошли”. Между другото, актрисата пее няколко пъти в поредицата. За ролята на Реян, актриса взема уроци по конна езда. Но благодарение на спортното си минало, Ебру се справя с тази задача след само 4 тренировки.

Актьорите често трябва да променят външния си вид за роля в даден проект. Промените не пощадяват и Акън Акъньозю, който напълно  променя имиджа си. За да прилича на отмъстителния бизнесмен Миран Асланбей, актьорът се подстригва и си пуска брада. Ролята на Миран е първата главна роля на Акън в неговата филмография. Той отдавна мечтае да участва в любовна драма и когато е почти на 30 години, е поканен във „Вятърничав“.

Оя Унустаси и Ахмет Тансу Ташанлар, които изпълняват ролите на Азат Шадоглу и Гьонюл Асланбей, излизат повече от 6 години, но малко преди снимките на сериала се разделят. Съвместната работа не минава без следа - през 2021 г. двамата все пак сключват брак.

Фериде Четин, известна с ролята си на Зехра, майката на Реян, забременява по време на снимките, поради което сценаристите добавят в сюжета ново попълнение към семейство Шадоглу и Фериде временно напуска проекта.

Снимките се провеждат в древния град Мидиат в провинция Мардин в югоизточна Турция. Проектът включва кадри от моста Малабади в Силван. Той символизира Реян и Миран, които непрекъснато се опитват да разделят. Хилядолетният арков мост Малабади е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Снимачният процес на „Вятърничав“ е много затруднен от времето в Мардин: районът е известен със своите температурни промени, защото е непоносимо горещо през деня, а през нощта духат много студени и ледени ветрове. Актьорите не са свикнали с такъв климат, понякога трябва да снимат в летни дрехи при минусови температури. В едно от интервютата си Гюлчин Хатихан (Хандан Шадоглу) казва, че по стените на хотела, в който са настанени, имало тънък слой лед. А през зимата актьорите мръзнат денем и нощем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали