Какъв е шефът ви според зодията

Овен

Упорит и вдъхновяващ

Шефът Овен очаква от служителите си винаги да са в движение, да работят усърдно и да изпълняват работните задачи. Изисква уважение и подчинение. Като директор е категоричен и взискателен, а понякога и пламенен. Неговите служители трябва да свикнат, че Овенът е готов да промени настроението си във всеки един момент. Големият му недостатък е бюрокрацията, която той презира и която му създава много проблеми. Най-големите му слабости са упоритост, често е конфликтен и ако се ядоса става неучтив. Силните му страни са, че умее да вдъхновява подчинените си, много е динамичен и иновативен. Овните винаги мислят за сътрудничество и умеят да вземат правилни решения.

Телец

Практичен и директен

Телецът се отнася към подчинените си като много строг шеф с ясен заповеднически тон. Обича да командва, но често остава на заден план. Той е внимателен в работата си и държи всичко да върви гладко и безпроблемно. Практичен, директен и мотивиран от желанието за успех и очаква същото от своите служители. Иска да превърне компанията си в марка и затова настоява за максимални усилия, така че неговите продукти да бъдат с най-високо качество. Ако отхвърли новите ви идеи за подобряване на бизнеса, не губете надежда или мотивация, защото Телецът често е упорит. Понякога просто трябва да обясните по-подробно или да изчакате, докато се почувства по-добре и ви изслуша.

Близнаци

Презира рутината

Шефът Близнаците е неорганизиран и трупането на работа е почти негова специалност. Той не е роден за ролята на лидер, така че често преразпределя работата си към няколко, според него, най-способните служители. Последната дума обаче винаги трябва да е негова. Не се обърквайте от честите промени в настроението му и определено избягвайте конфликтите, защото шефът Близнаци винаги печели спора. Той обича динамиката и креативността, които очаква от своите служители, и презира рутината. Слабите му страни са прекалената разсеяност и нервност на моменти. Но за сметка на това е жизнен, интересен и комуникативен. Ще го очаровате ако имате добро чувство за хумор.

Рак

Твърде взискателен

Ракът избягва неприятностите и конфликтите. Той очаква служителите му да разбират желанията му и дори да ги предвиждат. В бизнеса всичко трябва да върви гладко, въпреки че Ракът рядко налага правила. Сближаването със служителите е много важно за него, защото обича работата да протича в приятна атмосфера. Ракът е идеалният шеф, който с радост изслушва всички проблеми на своите служители и оценява техните идеи за подобряване на работата. Случва се когато е  напрегнат да бъде твърде взискателен, а понякога при бързане проявява наивност. С него обаче се работи лесно и хармонично. Просто казано, той е по-добър, когато работи в екип, вместо да ръководи хора.

Лъв

Справедлив и щедър

Лъвът е роден да бъде лидер и е способен да поема ролята на шеф във всяка компания. Той се старае да бъде коректен и безпристрастен и винаги се радва да помогна на своите служители. Постоянно се старае да им осигуря най-добрите условия на труд, заплати и възможност за развитие. За него трудолюбието, усърдието и честността са най-важните характеристики на един служител. Но има едно „дребно“ нещо, което винаги ядосва добрия Лъв и това е моментът, в който някой от служителите се опита да узурпира позицията му на шеф. Най-много го притесняват клюките и интригите във фирмата. Лошите му страни са егоизъм и жажда за власт. Но за сметка на това е справедлив и много щедър.

Дева

Резервиран и прагматичен

Тази зодия е истински реалист и се интересува само от резултата. Фактите и цифрите са това, което занимава умовете на шефът Дева. Не очаквайте да спечелите симпатиите или разбирането му с добри идеи. Празните предложения без конкретни примери не го интересуват. Той е напълно честен и неспособен на измама, така че не се надявайте някога да се забърка в съмнителни дела, за да спечели допълнителни пари. Освен това не му предавайте клюки и служебни истории, защото той иска да има коректни отношения с всеки служител. Като негативни страни може да се определят неговата резервираност и неотзивчивост към нуждите на служителите. Хубавото е, че е прагматичен и проявява реализъм.

Везни

Предпазлив и харизматичен

Шефът Везни обича популярността и винаги се старае да бъде в добро настроение. Той отделя много повече време за изграждане на имиджа си, отколкото за справяне с проблемите във фирмата. Обръща достатъчно време на всеки служител и винаги е коректен към всички. Като директор е много предпазлив, когато става въпрос за инвестиране в нов бизнес и първо претегля всички аргументи „за“ и „против“, преди да реши да си сътрудничи. Неговата харизма обаче очарова всеки и конкурентите лесно се подават на манипулациите му. Не се справя добре с хора, които са войнствени или неуважителни. Но когато е заобиколен от правилните служите, той несъмнено процъфтява като лидер.

Скорпион

Неотстъпчив и властен

Скорпионът винаги е сериозен и властен шеф, колкото и добродушен да изглежда. Той поставя високи стандарти за своите служители и очаква да ги изпълняват без затруднения. „Кръшкането“ при него не минава и не приема извинения за бездействието. Оценява честността повече от всичко, защото винаги знае какво се случва в компанията. Усилията и усърдието са щедро възнаградени и похвалени. Въпреки че Скорпионът е строг, той винаги се грижи всички служители да работят в приятна атмосфера и да идват на работа с радост. Поради чепатия си характер често е неотстъпчив, остър и на моменти дори груб. Но когато вижда, че си вършите работата добре, безрезервно подкрепя.

Стрелец

Надушва парите

Стрелецът е независим човек, който много добре знае какво иска, трудно се адаптира към ролята на шеф, защото не е отборен играч и предпочита да прави всичко сам. Често моли служителите си да се отдадат изцяло на работата си и да не мързелуват. Най-големият му недостатък е, че не говори със служителите си и не изслушва проблемите им, така че често не знае какво се случва в компанията. Именно неговата необщителност му създава големи проблеми. Но пък има добра интуиция и надушва парите и печелившите инвестиции. Пъргав е и безстрашен. Той вярва в креативността, самоизследването и идеята, че когато всеки човек реализира своя потенциал и групата функционира оптимално. 

Козирог

Прекалено авторитетен

Козирогът е доминираща личност и е роден за шеф. Обича, когато другите го слушат и не търпи никаква грубост и неуважение от служителите си. С цената на всичко защитава мястото си и няма да позволи на никого да подкопае статута му. Обича служителите му да предлагат нови идеи, но неговите винаги са последни. За успеха на своята компания прави всичко по силите си, за да осигури на своите служители възможно най-добрите условия на труд. Понякога е прекалено авторитетен, нечувствителен и упорит. Позитивните му качества са самоувереност и решителност. Жадува за чуждото одобрение повече от всичко друго и това ръководи решенията му повече от собствената му интуиция.

Водолей

Импулсивен и нетърпелив

Водолеят не е роден да бъде шеф, защото импулсивният му характер го кара да избухва лесно. Той е бърз и има остър език, затова лесно става мишена на клюки от служителите си. Неговото нетърпение е легендарно - очаква подчинените му да изпълняват задачите веднага след като са ги предложили. Водолеят е необуздан и често преминава границите на добрия тон, а неговата непредсказуемост прави работния ден доста напрегнат. Освен че е нетърпелив, настроението му е непредвидимо и не умее да води преговори. За сметка на това е пъргав, бърз и открит. Способен е да измисля нови и иновативни неща и ако има правилните инструменти, ресурси и хора, ще направи невероятни чудеса.

Риби

Не може да отказва

Шефът Риби е лош ръководител, защото преди всичко не знае как да управлява парите. Просто не може да каже „Не“ на никого. Умее да се отпуска твърде много в ролята си и служителите не го възприемат като свои началник. Този зодиакален знак винаги защитава работниците и им осигурява максимална подкрепа. Но ако се ядоса, по-добре се махнете от очите му, защото тогава ще видите другото му, разярено лице. Него човек лесно може да го манипулира и да извлича полза за себе си. Шефът Риби е твърде емоционален, чувствителен и креативен, за да се чувства комфортно и щастлив, управлявайки други хора. За да процъфтява в такава среда, трябва да работи върху нещо, което му е голяма страст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп