Как да избереш подходящия за теб хладилник?

Решението да си вземем нов хладилник често е свързано с множество въпроси. Заедно с напредването на технологията започваме да пресмятаме доста фактори като ефективност, иновация, функционалност или модерен дизайн. Тъй като искаме не само да получим най-доброто от уредите за охлаждане, но и да се възползваме изцяло от новата си придобивка, не трябва просто да се информираме, а да анализираме внимателно кои са онези негови функционалности, които отговарят на нуждите ни и кои от тях представляват добра дългосрочна инвестиция.

Затова, предлагам да разгледаме типовете хладилници и техните основни характеристики заедно с иновативните им подробности, за да може да ги вземем под внимание при покупката на новия уред и да останем доволни от избора си.

В зависимост от нуждите ти за съхранение на храна, от пространството, с което разполагаш, и от това до каква степен дизайнът е важен за твоето крайно решение, тук са показани основните видове хладилници, от които можеш да избереш:

Хладилник с една врата: подходящи в случай, че не се нуждаеш от фризер; идеално решение, ако имаш нужда от голямо пространство за съхранение на хранителни продукти;

Хладилник с две врати: най-разпространеният тип хладилници, с фризерно отделение в долната или горната част; те са практични и не заемат много пространство;

Хладилник side-by-side: двете отделения са предназначени, съответно, за хладилник  и фризер и имат еднаква големина; такъв уред е идеален в случай, че се нуждаеш от отделение за ефикасно съхранение както на хранителни продукти, които консумираш ежедневно, така и за такива, които замразяваш за по-късна употреба;

Хладилник с три врати: комбинация между хладилник тип side-by-side и хладилник с фризер в долната част; предимството им е, че са изключително просторни, което ги прави и перфектни за многочленни семейства.

Вграден хладилник: вписва се напълно в декора на кухнята; такива хладилници са елегантни и изключително практични.

На какви подробности трябва да обърнем внимание, когато разглеждаме наличните на пазара хладилници?

 

 

  • Енергийна ефективност: от обикновено А до А+++. Макар че цените на най-ефикасните хладилници расте в зависимост от плюсовете, същото се случа и с тяхната енергийна ефективност, т.е. изразходват по-малко електричество.

 

 

  • Начин на охлаждане: статично (1), използвано при по-голямата част на хладилниците на пазара, (2) динамично с вътрешен вентилатор или (3) с помощта на технологията No Frost. Последната технология е една от иновациите, която може да намали броя на задачите ти вкъщи, понеже размразяването на хладилника става автоматично, без да се налага твоята намеса. Цената на охлаждащите уреди, които имат технологията No Frost, е по-висока отколкото тази на стандартните хладилници, но предимството им е изключително полезно, още повече за хора, които имат забързан начин на живот.

 

 

 

 

  • Вместимост: като цяло е добра идея да избереш такъв хладилник, който няма по-голяма вместимост от тази, от която наистина се нуждаеш. Защо? Хладилникът работи по-икономично, ако в него има по-малко количество въздух. Не избирай прекалено голям хладилник, ако нямаш основателна причина да поддържащ такова пространство за съхранение.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес