Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

45 души от Варненско се разболяха от туберкулоза за година

ГЕРБ внесоха в НС проект за промени в Наказателния кодекс за изгарянето на отпадъци (ВИДЕО)

Софи Маринова се забули (СНИМКА)

Прокуратурата проверява инцидента с детето, паднало в изкоп във Велинград

Наум Шопов и Теа Минкова показаха дъщеря си

Как да си успешен, когато не е лесно

У нас има десетки компании, които оперират в т.нар. небанков сектор, който продължава да се развива и да бележи ръст през последните години. Това ни накара да погледнем повече в детайлите и да открием един от открояващите се и успешни примери в индустрията на микрокредитирането. Любопитството ни породи една сравнително млада компания, която за четири години успя да се утвърди като една от водещите вериги от финансови центрове в страната. Но какво всъщност стои зад нейните постижения?

През 2012 г., в периода след финансовата криза, редица фирми все още срещат затруднения, като някои дори престават да работят. Други обаче, търсят и откриват нови възможности. Към тях спада и финансовата институция Вива Кредит. Тя е една от малкото компании у нас, осмелили се да започнат дейност в труден период. Тогава потребителите изпитват остра нужда от парични средства за спешно покриване на определени потребности, както и бърз и улеснен достъп до финансиране. Това предопределя и бизнес насоката на дружеството – разработване на удобно решение за хората, осигурявайки им облекчени условия при кандидатстване за кредитиране и бързо одобряване. От компанията навлизат в небанковия сектор, но с различен бизнес модел – предоставяне на заеми в собствени финансови центрове. Вива Кредит започва своята дейност с едва 4 офиса в гр. София и скромен екип от 12 души, но и с амбицията за бързо разрастване. Още от началото дружеството се ангажира в добро обслужване, прозрачни условия и професионално консултиране на хората. Всичко това допринася за привличането на много нови клиенти на финансовата институция.

Вива Кредит успява бързо да разшири мрежата си, като навлиза в по-големите градове на страната. През 2013 г. тя вече разполага с повече от 20 финансови центъра, като работи усилено и по изграждането на партньорска мрежа. Това е периодът, когато институцията започва да предлага на клиентите възможност за кредитиране от 100 до 1 500 лева и изцяло on-line, една от силните иновации на компанията тогава.

Благодарение на своята клиентско-ориентирана политика и отговорно кредитиране, Вива Кредит успява да се утвърди като ценен партньор за хиляди потребители в страната. За четири години компанията се превръща в една от разпознаваемите и водещи в своята индустрия. Дружеството се фокусира изцяло върху продукти, насочени към потребители, които по една или друга причина не ползват традиционно финансиране, имат необходимост от средства и не искат да чакат. В момента клиентите на компанията могат да се възползват от кредит в размер от 100 до 200 000 лв. при облекчена процедура на кандидатстване и избор от двуседмични или месечни вноски за отделните продукти.

Хора с различен социален, професионален и финансов статус ползват продуктите и услугите на Вива Кредит. Финансирането, което получават от компанията е за различни цели – покриване на моментна липса на средства, кредит до заплата, задоволяване на спешна потребност, обединяване на задължения и други.

Понастоящем компанията оперира с развита мрежа от 55 собствени финансови центъра и има присъствие в партньорска мрежа с над 100 локации в страната. Формулата на успеха може да се търси в правилния бизнес модел, принципите за отговорно финансиране, както и качественото обслужване и професионалното отношение към клиентите от над 160-те служители на Вива Кредит.

Финансовата институция Вива Кредит е положителен пример за това, че с амбиция, предприемачески дух и постоянство, както и с клиентско-ориентирана политика, може да се преодолее всяко едно бизнес предизвикателство. Защото дейността на Вива Кредит е не просто бизнес, а много повече.

 

vivacredit

Контакти: гр. София, ул. „Стефан Стамболов“ № 6, офис 4-5

тел.: 0700 45 245; е-мail: info@vivacredit.bg

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.