На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Как да си успешен, когато не е лесно

У нас има десетки компании, които оперират в т.нар. небанков сектор, който продължава да се развива и да бележи ръст през последните години. Това ни накара да погледнем повече в детайлите и да открием един от открояващите се и успешни примери в индустрията на микрокредитирането. Любопитството ни породи една сравнително млада компания, която за четири години успя да се утвърди като една от водещите вериги от финансови центрове в страната. Но какво всъщност стои зад нейните постижения?

През 2012 г., в периода след финансовата криза, редица фирми все още срещат затруднения, като някои дори престават да работят. Други обаче, търсят и откриват нови възможности. Към тях спада и финансовата институция Вива Кредит. Тя е една от малкото компании у нас, осмелили се да започнат дейност в труден период. Тогава потребителите изпитват остра нужда от парични средства за спешно покриване на определени потребности, както и бърз и улеснен достъп до финансиране. Това предопределя и бизнес насоката на дружеството – разработване на удобно решение за хората, осигурявайки им облекчени условия при кандидатстване за кредитиране и бързо одобряване. От компанията навлизат в небанковия сектор, но с различен бизнес модел – предоставяне на заеми в собствени финансови центрове. Вива Кредит започва своята дейност с едва 4 офиса в гр. София и скромен екип от 12 души, но и с амбицията за бързо разрастване. Още от началото дружеството се ангажира в добро обслужване, прозрачни условия и професионално консултиране на хората. Всичко това допринася за привличането на много нови клиенти на финансовата институция.

Вива Кредит успява бързо да разшири мрежата си, като навлиза в по-големите градове на страната. През 2013 г. тя вече разполага с повече от 20 финансови центъра, като работи усилено и по изграждането на партньорска мрежа. Това е периодът, когато институцията започва да предлага на клиентите възможност за кредитиране от 100 до 1 500 лева и изцяло on-line, една от силните иновации на компанията тогава.

Благодарение на своята клиентско-ориентирана политика и отговорно кредитиране, Вива Кредит успява да се утвърди като ценен партньор за хиляди потребители в страната. За четири години компанията се превръща в една от разпознаваемите и водещи в своята индустрия. Дружеството се фокусира изцяло върху продукти, насочени към потребители, които по една или друга причина не ползват традиционно финансиране, имат необходимост от средства и не искат да чакат. В момента клиентите на компанията могат да се възползват от кредит в размер от 100 до 200 000 лв. при облекчена процедура на кандидатстване и избор от двуседмични или месечни вноски за отделните продукти.

Хора с различен социален, професионален и финансов статус ползват продуктите и услугите на Вива Кредит. Финансирането, което получават от компанията е за различни цели – покриване на моментна липса на средства, кредит до заплата, задоволяване на спешна потребност, обединяване на задължения и други.

Понастоящем компанията оперира с развита мрежа от 55 собствени финансови центъра и има присъствие в партньорска мрежа с над 100 локации в страната. Формулата на успеха може да се търси в правилния бизнес модел, принципите за отговорно финансиране, както и качественото обслужване и професионалното отношение към клиентите от над 160-те служители на Вива Кредит.

Финансовата институция Вива Кредит е положителен пример за това, че с амбиция, предприемачески дух и постоянство, както и с клиентско-ориентирана политика, може да се преодолее всяко едно бизнес предизвикателство. Защото дейността на Вива Кредит е не просто бизнес, а много повече.

 

vivacredit

Контакти: гр. София, ул. „Стефан Стамболов“ № 6, офис 4-5

тел.: 0700 45 245; е-мail: info@vivacredit.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.