Как можем да спечелим от залози в Шампионската лига?

Най-силният клубен турнир на света отново събира погледите, а и интереса на любителите на прогнозите. Шампионската лига стартира, като още след тегленето на жребия стартираха залозите кой ще вдигне трофея през май 2022 г. Но докато дългосрочните предвиждания винаги носят риск и месеци очакване, то има и варианти за доста по-бързо реализиране на добри печалби.

Така например в лицето на Bet365 букмейкър дава шанс за усвояване на безплатен залог. Такъв бонус се дава на редовни клиенти за някои от топ мачовете на дадения кръг в ШЛ. В някои случаи промоцията се активира, след като се направи предварителен залог на съответния двубой от турнира, а тази платена прогноза пък отключва безплатната на същата стойност, само че вече при прогноза на живо. При такъв тип оферта се изисква от потребителя да рискува свои пари, за да получи техния еквивалент под формата на още един кредит за игра. 

Но има и абсолютно безплатни залози, при които не се иска от клиентите да похарчат и стотинка от собствените си средства. Букмейкърът подарява кредити за игра, а ако те се поставят на печеливша прогноза, то в усвояемия баланс постъпва чистата печалба. 

Това са изгодни варианти за залагане на двубои от Шампионската лига. А за да има каквато и да е възвръщаемост, все пак трябва да се направят правилните предвиждания, независимо дали със собствени пари или с подарени кредити за игра. Връщаме се за справка към миналия сезон, за да видим кои прогнози носеха повече успех на любителите на залозите.

Турнирът на богатите е и голова фиеста

Това съвсем не е преувеличение. Ако вземем за пример цялата групова фаза в ШЛ от сезон 2020/21, то ще видим, че зрителите наистина са получили голови зрелища. В 96-те мача от този етап в турнира на богатите през последната кампания бяха реализирани 289 попадения - средно над 3 на мач (3,01)!!! В 4 от групите бяха вкарани също така над три попадения на среща, като в една от групите резултатността достигна почти до 4. Само в една-единствена група пък беше регистрирана обща резултатност под стандартната линия от 2,5 гола.

Ако се запази тази тенденция, това означава, че Шампионската лига е благодатни за прогнози на Over. По-детайлен поглед върху данните от сезон 20/21 доказва това. В 58 срещи бяха реализирани повече от две попадения (т.е. над 2,5) - това са над 60% от срещите в груповата фаза. Над 1/3 от двубоите пък са прехвърлили линията от 3,5 попадения (33 от 96), като успешно предвиждане в такъв случай носи и по-висока възвръщаемост.

Друг популярен тип прогнози е на пазара “Двата отбора да отбележат гол”. При тази висока популярност от миналата кампания логично изглежда в по-голямата част от случаите отговорът да е “Да”. Оказва се, че не е така - двата варианта всъщност са почти поравно, като минимално преобладават мачовете, в които поне единият от двата тима не е отбелязал (49 от 96). Оказва се, че този тип залози са доста по-трудни за предвиждане в Шампионската лига, но пък могат да донесат по-високи печалби в сравнение с предвиждания над 2,5 гола в мачове на фаворитите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове