Как отслабват зодиите

Овен

Ако влезе в надпревара

Овенът е способен да се затвори вкъщи на вода и молитви и да не излезе оттам, докато не свали 4-те кила, които е натрупал по празниците. Естествено, че не може да се покаже във фитнеса с това коремче! При най-доброто стечение на обстоятелствата около нашия Овен ще има приятелка (приятел), който паралелно с него се опитва да отслабне. Когато нещата опират до състезание, Овенът се амбицира и започва да слабее буквално с часове. Получава му се от чиста злобичка.

Телец

Според случая

Телецът затова е телец, защото може изпод всеки вол теле да извади. Ако случайно е успял да свали килограми, започва пламенно да прокламира как трябва да се хранят другарите му, какво да спортуват и т.н. Получи ли се патова ситуация между него и кантара, нашият твърдоглав приятел вади от кошницата с измишльотините сентенции, като "По-добре дебел и щастлив, отколкото гладен и нещастен" или оня виц, дето Радио Ереван отговаря: "Не разваляйте хубавата жена!"

Близнаци

Два дни по 600 калории

Близнаците имат добър метаболизъм, но се случва да изпуснат нещата от контрол. При тях пълнеенето обикновено е на емоционална основа, което означава, че с диети най-вероятно няма да постигнат желания резултат. А и ограниченията не са подходящи за свободолюбивата им природа. Ако ще гладува, Близнакът иска да е както той си знае, а не по таблици и схеми. Могат да влязат отново във форма след празниците с диетата, при която два дни в седмицата ограничават калориите до 600.

Рак

От само себе си

Всеки Рак е суетен и по принцип е готов на саможертви, за да изглежда добре. Би намалил сладкишите и хляба, ако не бяха толкова вкусни. Би тръгнал на йога или би тичал в парка. Но тези силови занимания не са му по сърце. Затова има два начина Ракът да отслабне: първият е да спре да опитва собствените си гозби. Това е малко трудно, тъй като повечето представители на този знак са страхотни кулинари. Вторият начин е отслабването да му се получи от само себе си.

Лъв

С групов спорт

Лъвът си е красив и строен, освен ако не е прекалил с мързелуването. Тогава става красив и заоблен. Нормално е след големи празници да заглади косъма и да започне да се чуди как да се смали до реалните си граници. Най-подходящо би било да се занимае със спорт. Тенис на корт, футбол, волейбол, баскетбол или друг спорт, в който един (Лъвът) печели, а останалите му се възхищават. Този безпогрешен план се проваля само от това, че от голямото усилие му се отваря апетит.

Дева

Не и с шоколадова диета

Девата слабее като всички останали - никак. Гладува цели часове, докато гладът не я принуди да преосмисли стратегията и да похапне - само този път - каквото Бог дал, пък след това отново на диета. Яде черен шоколад, сандвичи от лимец, пълнозърнести пици и макарони, и пак не отслабва. Само голямо физическо натоварване, съчетано с по-малко натоварване на лицево-челюстните мускули, може да промени пространствения статус на представителите на този знак.

Везни

С предпазни мерки

Красив, прилично дебел мъж в разцвета на своите сили бръмчи пред огледалото и се радва на ореола над главата си. Около него валят телцата на мухи, пеперуди и скакалци, зашеметени от невижданата му хубост. Въпросът е: за какво му е на този човек да отслабва? Ами че той и така си е съвършен. Везните обикновено не се занемаряват, за да не им се налага после да пазят диети или да се потят над велоергометъра във фитнеса. Те толкова мразят да се напрягат!

Скорпион

Бързо топят мазнините

Дебел Скорпион не е често срещана гледка. Въпреки че представителите на този злокобен знак пълнеят като всички нормални хора, те и бързо топят натрупаните мазнинки. Разбира се, няма грам истина в това, което някои предполагат: че Скорпионите слабеят от злоба или че не пълнеят, понеже са вампири и се хранят с човешка кръв. Фактите казват друго: Скорпионите са елегантни и привлекателни, понеже пушат, пият, много говорят и рядко ядат човешка храна.

Стрелец

Ако прави нещо интересно

Стрелецът може да отслабне от любовна мъка, от радост или когато има по-интересни занимания от яденето. Това няма да е задълго и той скоро ще си възвърне загубените килограми. Стрелците са набити здравеняци, които не отказват хубава храна, но не биха положили съзнателни и последователни усилия да си я набавят или наготвят. За тях е по-важно купонът да е на макс и никой да не им досажда с тъпи ангажименти и стари вицове.

Козирог

Със строг режим и фитнес

У всеки Козирог дебне по една зла мащеха. Тя си гледа във вълшебното огледало, радва си се, че Снежанка е опънала петалата и лежи в стъклен ковчег, пък тя, злата мащеха, е най-красивата и най-умната на света. Хапва си, пийва си, лакърдията тече. Но и при нея се случва кантарът да отмери с 5 кила отгоре. Тогава най-умната и най-красивата запрята ръкави и си съставя строг хранителен режим, записва се на фитнес и за нула време ликвидира проблема.

Водолей

Планктон с майонеза

Дори да е нашишкавял до пръсване, няма да седне да спазва диети. Това Дюкан, 90-дневни някакви, лунна, слънчева - не са за Водолея тези неща. Той търси нещо съвременно, иновативно, като онзи уред, който ви пуска ток, за да стопи мазнините около кръста. За диета би си избрал да се храни с планктон, подправен с майонеза. Водолеят пагубно е пристрастен към вредните храни. Може да хапва колкото едно пиленце, но ще е нещо, в което клюнчето му да попие достатъчно Е-та.

Риби

С рецитации и разходки

Рибите биват акули, пирани, сомчета или златни рибки, с различни обеми и хранителни навици. Най-често се срещат тези от типа на златните рибки: желания не изпълняват, но могат да се тъпчат до пръсване - докато накрая станат по-широки, отколкото дълги. Рибите не обичат да пазят диети и мразят физическите натоварвания. Най-подходящ начин за отслабване е с рецитации на Димчо Дебелянов, съчетани с романтична разходка в гората.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп