Как се създават медийните лъжи в САЩ

Със своето шоу САЩ накараха Русия и целият свят да повярват в елиминирането на бин Ладен от американските "тюлени"

Осама почина десет години преди това от бъбречно заболяване

Американският елит използва преститутската машина на лъжите, за да контролира наратива в по-голямата част от света, като излъчва дезинформация на 59 езика. Цели държави и техните новинарски служби разчитат на „новини“ от САЩ, за да разберат световните събития. В повечето страни по света няма алтернатива на американските източници на новини, с изключение на британската BBC, която е част от американската преститутска мрежа. Всъщност САЩ ефективно ''промиват мозъка'' на света.

Точно както САЩ контролират международната платежна система, така САЩ контролират световното обществено мнение. Въпреки че, престъпникът Джордж Флойд почина от фатално предозиране на опасния опиоид фентанил, който е 100 пъти по-силен от морфина, светът повярва, че Флойд е бил убит от коляното на полицая Шовин върху неговия врат. Всъщност полицейските видеозаписи показват, че коляното на Шовин е върху рамото на Флойд, което е утвърдена полицейска техника при задържане.

Съдебното жури се боеше да се противопостави на това мнение, създадено от преститутките, и осъди Шовин, въпреки убедителните доказателства за неговата невинност. Безсилието на фактите в Америка днес предопределя нашата съдба.

Светът повярва на тази лъжа за смъртта на Флойд, защото американската преса многократно показва видеоклипове, които противоречат на „пристрастията на камерата“, което от тяхната гледна точка създава впечатлението, че коляното на Шовин е на врата на Флойд.

Където и да погледнете по света, ще видите, че лъжите на американската преса с фалшиви новини са успели да контролират разбирането на света. Това е валидно дори и за алтернативните медии и дори за англоезичните руски медии. 

На 2 май бе отбелязана десетата годишнина от предполагаемото убийство на Осама бин Ладен в Пакистан от американски „тюлени“. Тази инсценирана версия, доказателствата за която все още не са видени, се превърна в исторически факт.

Например руската Sputnik News напълно признава фалшивата сага за Осама бин Ладен и 11 септември 2001 г., в подкрепата на която никой никога не е виждал и най-малкото доказателство. Олег Бурунов, пишейки за Sputnik, приема фантастичната история за това, че ръководителят, Осама бин Ладен, е разрушил небостъргачите на Световния търговски център с два самолета и също е унищожил част от сградата на Пентагона. По някакъв начин шепа млади саудитци надхитриха всичките 17 американски разузнавателни агенции, охраната на летищата и всички разузнавателни агенции на държавите-членки на НАТО и Израел четири пъти за една сутрин. И Sputnik News вярва в тази фантазия.

И не само това. Олег Бурунов смята, че на 2 май се навършват 10 години от убийството на Осама бин Ладен в Пакистан и изхвърлянето му зад борда на американски самолетоносач в Индийския океан. Това е официалният наратив и Sputnik, редакторите на Sputnik и Бурунов смятат тази версия за установен факт.

Както много пъти съобщавах, Осама бин Ладен почина в края на 2001 г. от бъбречна недостатъчност и други документирани болести, при това десет години преди "втората си смърт" в Пакистан. Известията за неговото погребение бяха публикувани навсякъде - в Египет и дори в новините на Fox.

Що се касае за "втората смърт" на бин Ладен десет години по-късно, пакистанската национална телевизия показа, че съобщението на президента Обама за убийството на Осама бин Ладен много години след реалната му смърт е измама. Публикувах интервюта със свидетели, които са били на местопроизшествието. Интервюто напълно унищожи лъжите на режима на Обама, които бяха излъчени по целия свят. 

Както казва Джордж Оруел, който контролира настоящето, контролира и миналото. Който контролира миналото, контролира и бъдещето. Американският монопол върху новините означава, че САЩ контролират обясненията за целия свят, с изключение на Китай, Иран и Северна Корея. Колко мъдра е Русия към американските медии, не е ясно.

Руските англоезични новинарски служби бяха принудени да се регистрират в САЩ като чуждестранни агенти (към никоя друга чуждестранна информационна служба, освен иранската, нямаше това изискване). И може би се притесняват, че ще бъдат затворени, ако твърде често се отклоняват от официалния наратив. Да се поставят тези новинарски служби в САЩ, където те биха могли да бъдат сплашени, е грешка.

Руснаците сякаш смятаха, че в САЩ има свобода на словото.
Откакто Путин обяви преди няколко години, че еднополюсният свят вече не съществува, Вашингтон демонизира Русия. По причини, които са трудни за разбиране, Кремъл търпи и толерира демонизирането на Русия и руския президент. Като се съгласява със собствената си демонизация, Кремъл изглежда допринася за успеха на американската пропаганда.

Може би проблемът е, че Русия не може да разбере, че американските медии и правителството на САЩ са символа за неуважението към истината.

Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор на икономическите науки и е бил заместник-министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и агенция Scripps Howard News Service. По онова време той беше автор на редовна рубрика в The Washington Times. Автор е на множество книги посветени на най-големите проблеми на съвремието.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения