Калифорния разреши използването на предизвикваща алергия партида от ваксини на "Модерна"

Калифорнийските здравни власти разрешиха продължаването на употребата на коронавирусна ваксина на "Модерна", която преди това беше спряна поради алергична реакция при няколко пациенти, съобщи CNN.

„От предпазливост посъветвахме доставчиците да преустановят разпространението на ваксината Moderna COVID-19, партида 41L20A, в неделя вечерта. Вчера свикахме работна група за надзор на безопасността на западните щати и други специалисти по алергии и имунология, за да прегледаме събраните доказателства“, цитира CNN щатският епидемиолог Ерика Пан. Тя поясни, че експертите „не са намерили научна основа за удължаване на забраната“.

Общо 10 души се оплакаха от алергични реакции, настъпили в рамките на 24 часа след ваксинацията с Moderna. По-рано повече от 330 хиляди дози от лекарството от тази партида бяха доставени на 287 снабдителни организации на щата.

На 18 декември ваксината Moderna е одобрена от Администрацията по храните и лекарствата на Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка