Калоян Паргов: ГЕРБ не реши 15 г. проблема с водоснабдяването и канализацията в София

В рамките на Плана за възстановяване и устойчивост и на тази политическа сага, която се разиграва през последните месеци по отношение на различни проекти, които трябва да влязат в него, групата на „БСП за България“ работи за това, да има максимално представителство на проекти на София в него. Но крайното решение за това е на Министерския съвет. Това не е повод да правим декларации, с които да търсим политически дивиденти. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по повод декларация на групата на ГЕРБ-СДС в СОС за отпадането на Програмата за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи от Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщиха от пресцентъра на партийната структура.

„Каква е причината Столична община да подаде проекти към Плана за възстановяване и устойчивост? Защото собственото ви правителство, премиер и министри не отпуснаха на СО 200 млн. лева и вместо да получим 350 млн. лева, получихме 142 млн. лева. И вие започнахте да търсите решения през Плана за възстановяване и устойчивост. Затова вината си е ваша, не на БСП, нито на президента“, обясни лидерът на БСП - София.

„В последните 15 г., в които вие сте управляващи, въпросът с водоснабдителни и канализационни системи можеше да се реши на всяко равнище в държавата“, заяви Паргов, Той даде пример с канализацията в кв. „Модерно предградие“ и част от селата около Северната дъга, за която лично се е борил, но само са се сменяли крайните срокове за решение на проблема и така са стигнали до 2024-2027 г.

Калоян Паргов коментира и дневния ред на сесията, която ще се проведе в два поредни дни, а общинските съветници трябва да гласуват повече от 160 точки.

„Това е често срещана практика от страна на ГЕРБ – СДС. Почти няма общински съветник, който да успее да се запознае в детайли и дълбочина с всяка една точка. Прави впечатление, че тези две сесии са наситени с много разпоредителни точки, което създава определени проблеми, а и създава съмнение за качеството на работата ни“, отбеляза Калоян Паргов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика