Камбуров на гол от рекорд на Петър Жеков

 

Капитанът на "Локомотив" (Пд) Мартин Камбуров е само на гол от рекорд на легендата на ЦСКА Петър Жеков. В събота нападателят на „смърфовете“ се разписа за 14-и път в кариерата си в мрежата на "Левски" при победата на "черно-белите" с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов". По този начин Камбуров увеличи головата си сметка до 8 попадения само на "Герена".

В историята на българския футбол опитният таран вече е със 182 гола. Само три повече има почетният президент на "Локо" Христо Бонев. С четири го изпреварва Жеков. Не е изключено Камбуров да задмине двете легенди още преди Нова година предвид програмата на „черно-белите“ - домакинства на "Монтана", "Черно море" и "Славия" и гостуване в Разград на "Лудогорец".

"Локо" (Пд) нанесе първа загуба на "Левски" за сезона, а Едуард Ераносян записа първи пълен успех на "Герена" след 2 ремита от 2 гостувания като треньор начело на пловдивчани и "Лудогорец".

Еду отново не се притесни да хвърли 15-годишния Ияд Хамуд срещу „сините“, направил вече дебют в Първа лига срещу „Ботев“ (Пд). Роденият в Ливан халф се появи през втората част в мача. За да осигури необходимото спокойствие на младока, наставникът на „Локомотив“ пък забрани на Хамуд да говори пред медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ