На 29 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 29.01.2020

Земетресение от 7.7 по Рихтер между Ямайка и Куба

ЕС връща с два самолета свои граждани от Китай

Георг Георгиев: СЕТА увеличи с 29% търговския обмен между България и Канада

Хамас отхвърли мирния план на Тръмп за Близкия изток

Откриха починал от измръзване мъж край добричко село

В спомена на магията Китай

Китай може да има ваксина срещу коронавируса до три месеца

Проверяват случай с пострадал ученик в пловдивска гимназия

Двама души са загинали при катастрофата на пътя Русе-Силистра

Тръмп предложи създаването на палестинска държава със столица Източен Йерусалим

Президентът прехванат от ДАНС (обзор) Водено е дело срещу престъпна група, пречила на проверка на КПКОНПИ срещу държавния глава

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 29 януари 2020

Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Силистра

Кампания за събиране на стари гуми и масла организира Община Пловдив

Кампания за разделно събиране на отпадъци от излезли от употреба гуми (ИУГ) и отработени масла (ОМ) организира през тази седмица Община Пловдив. До 25 ноември (петък) те ще се приемат на площадката на фирма „Универсметал“ ООД на ул. „Георги Бенев“ в район „Северен“ от 9 до 17 часа.

Освен по време на кампаниите за събиране, които се организират 2 пъти годишно, излезли от употреба гуми и отработени масла могат да се предават напълно безплатно и на лицата, извършващи продажба и/или смяна, информират от градската управа под тепетата. За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми и отработени масла и изгарянето им с изключение на случаите, в които лицата, притежават съответното разрешение по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

Сигнали за случаи на злонамерено запалване на излезли от употреба гуми и отработени масла се приемат на тел. 6111 – Общински инспекторат, или на дежурните в районните полицейски управления.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.