Кампания за събиране на стари гуми и масла организира Община Пловдив

Кампания за разделно събиране на отпадъци от излезли от употреба гуми (ИУГ) и отработени масла (ОМ) организира през тази седмица Община Пловдив. До 25 ноември (петък) те ще се приемат на площадката на фирма "Универсметал" ООД на ул. "Георги Бенев" в район "Северен" от 9 до 17 часа.

Освен по време на кампаниите за събиране, които се организират 2 пъти годишно, излезли от употреба гуми и отработени масла могат да се предават напълно безплатно и на лицата, извършващи продажба и/или смяна, информират от градската управа под тепетата. За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми и отработени масла и изгарянето им с изключение на случаите, в които лицата, притежават съответното разрешение по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

Сигнали за случаи на злонамерено запалване на излезли от употреба гуми и отработени масла се приемат на тел. 6111 – Общински инспекторат, или на дежурните в районните полицейски управления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони