Кандидати за моряци ще плуват под вода

Бойният ни флот търси спешно 100 моряци.

Търсят се мераклии за 100 вакантни места

Бойният ни флот обяви конкурс зя попълване на 100 вакантни места за моряци. Военният министър Красимир Каракачанов е издал заповед за конкурса. Изпитите са от 28-и до 30 май т. г. Особеното за определяне на физическата годност на кандидатите е, че освен упражнения по бягане, коремни преси и лицеви опори, за някои от матроските длъжности са включени и упражнения по плуване – свободен стил на 100 и 1000 метра и плуване под вода. Кандидатите за служба във военно-морските ни сили (ВМС) трябва да подадат до 25 април, т.г., писмено заявление до командира на ВМС чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по постоянен адрес на местоживеене. Вакантните места са в гарнизоните във Варна и Бургас.

Във Варна са 75 места. Там се търсят шофьори, охранители, топогеодезисти, пожарникари, радиотелеграфисти, ра­диомеханици, електротехници, картечари, санитари, готвачи и др. В Бургас са обявени 25 вакантни длъжности за матроси, сред които за електромеханик, хидроакустик, трюмен машинист, електромонтьор, шофьор.

Мераклиите за служба трябва да са физически и психически годни за армейска служба, да не са осъждани и срещу тях да не се води наказателно производство за престъпление от общ характер.

Коментари

Задължително поле