Кандидат за кмет обжалва вот в съда, химикал със симпатично мастило го провалил

Невероятно, но факт - кандидатът за кмет на хаджидимовското село Копривлен Ангел Зайков обжалва вота и твърди, че хората гласували с химикал със симпатично мастило, което после изчезвало от бюлетините, а те са обявени за недействителни.

При броенето на бюлетините е отчетено, че върху тези, които са най-отдолу, на първите гласували избиратели, има оказано механично въздействие, но няма мастило.

От протокола на едната от двете секционни избирателни комисии в Копривлен е видно, че в урната близо една трета от бюлетините са недействителни - 156 от общо 536. Докато в другата са открити едва 16 недействителни бюлетини от общо 381.

Протоколът е подписан с особено мнение от всички членове на секционната комисия. Проблемът е отчетен при попълването на част от трите вида бюлетини и след това химикалът е сменен, а дефектният е изчезнал.

Това обаче е само теория, която тепърва ще стане ясно дали съда ще уважи и подложи на проверка.

Искане за касиране на изборите в Копривлен вече е внесено в Административния съд в Благоевград. Жалбата е подписана от Ангел Зайков и от 8 кандидати за общински съветници от различни политически формации.

Коментари

Задължително поле