Канят №838 в света да играе в Синсинати

Бившият №1 в световния тенис Анди Мъри се пошегува с катастрофалното си пропадане в ранглистата. Шотландецът вече заема 838-то място, след като не успя да защити четвъртфинала си от миналата година на „Уимбълдън“. Мъри претърпя серия от травми и още не може да върне най-добрата си форма. В социалната мрежа инстаграм Анди написа с намигване, че е „горд“ от постижението си. А реакцията му предизвика усмивка дори и у най-безразличните към тениса.

Въпреки незавидното му ниво организаторите на турнира в Синсинати решиха да дадат уайлд кард на шотландеца. Мъри два пъти досега вдига трофея - през 2008-а, 2011 г. В кариерата си е спечелил 45 титли, от които 3 за Големия шлем. А миналата година пропуска заради травма.

Шампионът от 2017-а Григор Димитров пък бе оценен като „много специален“ от Андре Силва, турнирен директор на „Мастърс“-а в Синсинати. Българинът има да брани точки и вече започна тренировки в Монте Карло за тура от 12 август.

Същевременно неизвестни завързаха със свински опашки и обраха роднина на Новак Джокович. 85-годишният Милослав, дядо на съпругата му Йелена, останал без 26 000 динара (220 евро) и мобилен телефон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт