Капитанката на "лъвиците" в игра 4 месеца след раждане

Христина Русева ще се завърне в женския национален отбор по волейбол само 4 месеца, след като роди първото си дете. Централната блокировачка попадна в състава на „лъвиците“ за олимпийската квалификация в Апелдорн (Холандия) от 5 до 12 януари 2020-а. Тя и приятелят й – баскетболистът Иван Вучков, станаха родители в началото на септември, а 3 месеца по-рано сключиха брак. Заради майчинството Русева пропусна лятото с националния отбор, но явно вече е готова да се завърне в тима.

Освен нея на същия пост селекционерът Иван Петков ще разчита на Нася Димитрова, Мира Тодорова, Мария Кривошийска, Анелия Джондрова и Дима Ушева. Разпределителки са Лора Китипова, Петя Баракова, Гергана Георгиева, Полина Нейкова и Мирела Шахпазова, като нападателки ще играят Елица Василева, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Силвана Чаушева, Елена Бечева, Моника Кръстева, Вангелия Рачковска, а на поста либеро са повикани Жана Тодорова, Кристиана Петрова, Силвия Андреева.

„Следя отблизо всичките волейболистки от чуждите първенства, наблюдавам как се справят – заяви Петков. - Гледах и мачове от първия кръг на нашето първенство. Селекцията на състава не е завършена, продължавам да наблюдавам волейболистките. Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската квалификация. Насрочили сме две контролни срещи, като срещаме Хърватска на 29 и 30 декември в София.“

Коментари

Задължително поле