Капитан Димитър Димитров: Няма никаква гаранция за моряците в Украйна

За съжаление, няма никаква гаранция за моряците в Украйна. Това каза за БНР капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.

"Такъв случай сме имали с кораба "Васил Левски“ в далечната 1967 година, по време на Виетнамската война. Той е обстрелван в южната част на Виетнам. Същият кораб, за съжаление, после попада по време на войната в Израел. В тази ситуация всички трябва да разчитат на действията на корабособственика, който да даде инструкции на кораба как да действа“, допълни още капитан Димитър Димитров.

"В тази ситуация Министерството на отбраната не може да направи нищо, тъй като не сме част от този военен конфликт. Убеден съм, че българското външно министерство е направило достатъчно", заяви капитан Димитър Димитров.

17-те български моряци на борда на кораба „Царевна“, блокирани в Мариупол, са добре, потвърдиха за БНР от Министерство на външните работи. От там уточняват, че сънародниците ни са в добро здравословно състояние и с тях се поддържа непрекъсната връзка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България