Карадайъ: Проблемите трябва да бъдат решени в кратък срок, преди да е настъпила парламентарна криза

Време за предупреждения няма - проблемите трябва да бъдат решени в кратък срок преди да е настъпила парламентарна криза. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация за новия политически сезон.

"В началото на новата сесия на 44-ото сесия, в началото на нова година и на ново десетилетия от името на ДПС и от свое име пожелавам здраве, берекет и вода във всеки дом", каза Карадайъ.

"Нека България в рамките на ЕС да намери верния път за просперитет на всички български граждани. Да създаде и гарантира истински европейски условия за живот и развитие. Началото на година е и време за равносметка и оценка за поглед към новите хоризонти. Днес време за предупреждения няма. Излишно е де посочваме проблемите пред управлението, които не просто спират развитието на страната, но ни връщат назад. Всички въпроси важни за българските граждани, трябва да намерят решение. Сериозни и тежки са проблемите, които стоят пред нас за решаване. Нека ясно да го заявим - проблемите трябва да бъдат решени в много кратък срок и то преди да е настъпила парламентарната криза. Тежките кризи в началото на този политически сезон са достатъчно сериозни и достатъчно красноречиви, за да няма никой илюзията, че нещата могат да продължат по същия начин", допълни още Карадайъ.

"Основно двете кризи - във водния сектор и в здравеопазването са очаквани, защото тези сектори са нереформирани. Тези бомби са предварително заложени поради отказ от реформи и заради модела на властта - без ясна визия, без ясни приоритети, без ясна програма, с ясни приоритети. Последните 10 години властта се упражнява като решения на конкретни решения на пожар, на принципа на поба-грешка, което закономерно води до криза и така от криза в криза", заяви Карадайъ.

По думите му сегашните кризи за заради 10-годишно управление. Според него липсата на визия не може да се потушава с персонални проблеми. "Политиката на ДПС в този политически сезон отново ще бъде последователна. Ще продължим да работим за консенсус за визия за догонващо развитие на страната", допълни още Карадайъ. Той се обяви срещу популизма и екстремизма и за демокрацията и толерантността.

Коментари

Задължително поле