Каракачанов: Вандалските действия в Харманли потвърждават, че тези хора не са никакви клети бежанци, а хора с агресивно поведение

Красимир Каракачанов

Бунтът и вандалските действия в Харманли потвърждава, че тези хора не са никакви клети бежанци, а хора са с агресивно поведение. Това народният представител Красимир Карачаканов от ПГ на ПФ, зам.-председател на НС и лидер на ВМРО в декларация от името на парламентарната група.

По думите му мигрантите не ценят гостоприемството на българската държава. По отношение на нелегалната миграция, той посочи, че ПФ са били обвинявани, че са ксенофоби, нетолерантни и крайни, а една от парламентарните групи не спира да ги нарича фашисти. „Многократно сме заявявали, че абсолютно сбърканата политика по отношение на нелегалната миграция, която се следва от българските институции ще доведе до проблемите, които вчера наблюдавахме в Харманли“, заяви Красимир Каракачанов. „От години говорим, че не става дума за нещастни бежанци, бягащи от военен конфликт“, посочи той, цитиран от "Фокус". „Мигрантският бунт вчера в Харманли изненада част от институциите, но не изненада нас и гражданите на Харманли“, заяви той.

По думите му през последните два месеца гражданите на Харманли са организирали 4 протест в качеството си на съвестни български граждани, които са изразявали своите притеснения, че мигрантите са носители на заразни болести и са настоявали за закриването на този лагер. Според него България трябва да вземе сериозни мерки за предотвратяване на подобни инциденти и под сериозно внимание опасността от огромни вълни, нелегални мигранти, които нахлуват от Турция. Каракачанов посочи, че Министерски съвет трябва да засили мерките за охрана и да разпореди употреба на сила при необходимост в бежанските центрове.

По думите му това е предложено от ПФ преди месец, но никой не ги е чул. Каракачанов подчерта, че органите на реда и министър - председателя, както и МВР са взели необходимите мерки. Каракачанов посочи,че от ПФ настояват за задължава министерски съвет да засили мерките за охрана на държавната граница и центровете за бежанци, да направи спешни постъпки за подписвани на двустранни споразумения за реадмисия със страни, от чиито територии идват тези мигранти. „Необходимо е изграждането на специализирани лагери от закрит тип“, коментира той. Каракачанов обърна внимание, че събитията не са само в България и подчерта, че зад тях стои организация.

„След решението на ЕП да замрази преговорния процес в Турция, тези процеси се дирижират от авторитарния режим на Ердоган в Р Турция. Ние сме убедени, че ще последват и други подобни опити“, добави Каракачанов. По думите му е необходимо де се излезе от окопите на бюрократите в Брюксел. "Крайно време е да спрем да делим обществото на леви и десни", добави Каракачанов. По думите му всички трябва да се обединят около каузата да защитят своето Отечество.

Коментари

Задължително поле