Каракачанов за падналия "Пантер": Човешка или техническа грешка - ще кажат след месец специалистите

След 30 дни ще стане ясна причината за инцидента с военния хеликоптер и смъртта на пилота майор Георги Анастасов. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Ямбол.

„Някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите“, категоричен бе Красимир Каракачанов.

По думите му обаче, определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко - за лоша подготовка на пилота.

"Георги Анастасов е един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия, се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е“, посочи Каракачанов.

Той разказа, че още в деня на инцидента се е обадил на бащата на загиналия пилот и е изразил своите съболезнования към семейство.

„На българските воини, които продължават да служат в армията, въпреки тежките условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение“, каза министърът.

Коментари

Задължително поле