Караянчева: Валери Симеонов има право да бъде избран за зам.-председател на НС

„Валери Симеонов приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран за заместник-председател на Народното събрание”. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в Златоград и по този начин застана зад избора на Симеонов.

Според нея, за думите си като вицепремиер Валери Симеонов е понесъл своя кръст, подавайки оставка и няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи за този пост, съобщи Нова ТВ.

Председателят на Народното събрание присъства в Златоград на панихида в памет на загиналите за славата на Родопите от времето на Момчил юнак до Балканските войни.

„По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник - председател и тъй като "Обединени патриоти" нямат посочен такъв, логично беше групата да предложат заместник”, уточни Цвета Караянчева. По нейно мнение няма нищо странно в това групата на ОП да посочи за зам.-председател на НС Валери Симеонов като един от ръководителите на коалиционните партньори. Този пост на практика е заместващ председателя, води събранието и не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Симеонов, заяви председателят на НС.

Относно искането от страна на Корнелия Нинова за оставка на премиера Борисов, Цвета Караянчева коментира, че работата на опозицията е да търси слаби места на управляващите. "Разбирам, че г-жа Нинова иска да управлява, но все пак българският народ казва кой да управлява и за колко време. Ние много пъти сме се явявали на избори и винаги сме били първа политическа сила. Нека г-жа Нинова да направи всичко възможно, нейните структури да работят по места толкова сърцато и истински, както работят структурите на ГЕРБ", препоръча Цвета Караянчева.

Коментари

Задължително поле