Караянчева: Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации

Какво прави дете на там, попита председателят на НС в коментар за демонстрацията на "Системата ни убива" и "Изправи се.БГ" в деловодството на НС

Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи предишния път с барикадираните сестри. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева на брифинг за демонстрация на майките от "Системата ни убива" и Никола Вапцаров от "Изправи се.БГ" на Мая Манолова в деловодството на НС.

По-рано те обявиха, че са там, защото чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато.

https://www.facebook.com/SystemKillsUs/videos/1574277216112184/

Цвета Караянчева призова НСО да си свърши работата и да уведоми гражданите за нейните разпоредби. Тя уточни, че в писмото си до нея майките са дали срок от 16 до 18 септември и никъде не казват днес и сега.

"Като цивилизовани хора ще направим всичко възможно в рамките от 16 до 18 септември да се проведат срещите и да видим какво точно трябва да се реши", посочи Караянчева.

"Разбирам, че има и дете. Аз се учудвам какво прави то там. Безкрайно много им съчувствам, но мисля, че мястото на едно дете не е тук в сградата на Народното събрание, при положение че ние не сме отхвърлили техните искания", заяви председателят на НС.

Цвета Караянчева напомни за заповедта на министъра на здравеопазването за достъп до Народното събрание на външни лица. Тя посочи, че е получила писмо от майките сутринта и веднага го е разпратила до парламентарните групи. "Оттук нататък не виждам причина дамите да стоят пред пропуска, защото те нямат други искания", каза още Караянчева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България