„Кариера за нова ERA” представя в Пловдив възможностите за професионална реализация на студенти

Пловдив ще е домакин на 24 октомври (вторник) на инициативата „Кариера за нова ERA”, организирана в рамките на Кариерни дни, които за първи път през тази година се провеждат паралелно в 8 държави - Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България. Събитието е по инициатива на Европейската комисия за кариерно развитие на магистри и докторанти и в града под тепетата ще се проведе в Дома на учените на ул. „Митрополит Паисий“ 6.

euraxess-logo-era_bg-transparent-backgroundОрганизатор за България е Координационният център на европейската мрежа EURAXESS към Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Той работи съвместно с координатори в Пловдив, Стара Загора, Русе и Варна. В рамките на „Кариера за нова ERA” студенти – магистри и докторанти, ще имат възможност да се срещнат с водещи компании и агенции от сферата на човешките ресурси, да се запознаят с европейската мрежа EURAXESS и безплатно да посетят полезни обучителни семинари, за което организаторите ще им издадат сертификат за участие – Certificate of Attendance.

През целия кариерен ден в Дома на учените в Пловдив ще бъдат отворени информационните щандове на EURAXESS Портал, който е вход към професионална реализация в бизнеса и академията в повече от 40 държави в и извън Европа и дава информация за актуални обяви за свободни работни позиции, грантове и стипендии, както и тези на фирмите и агенциите за човешки ресурси. В рамките на информационния ден ще се проведат 6 обучителни семинара. Темите в тях са: „Лидер? Кой? Аз?”, „Да инвестираш своето професионално развитие за кариерен успех”, „Успешният бизнес днес”, „Научно кафене”, „Успешното CV” и „Кариера в 21-ви век”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование