Карин дом ще има модерна база до 3 години

Тече благотворителна кампания за обзавеждане на центъра

До 3 години варненският Карин дом ще има нова сграда и капацитет да помага на повече деца със специални нужди и техните семейства. Това стана ясно на първата копка на бъдещия модерен център, направена от кмета на Варна Иван Портних, изпълнителния директор на Карин дом Мая Донева и Христо Димитров от "Планекс" ООД.

Карин дом е пионер в предоставянето на социални, здравни и образователни услуги на деца с увреждания у нас. За повече от 25 г. екипът е помогнал на хиляди семейства и е обучил стотици специалисти. Досега Карин дом се помещаваше в потомствената вила на основателя на едноименната фондация - дипломатът и филантроп Иван Станчов. Заради увеличаващия се обем дейности обаче базата отесня. 

Преди 2 г. община Варна дари терен от 2,45 дка за строителството на нова сграда, обградена от паркова среда. За идейния проект бе обявен международен конкурс, в който се включиха 174 участници от 48 страни. Спечели базираният в Берлин екип на UNAS Studio в лицето на българката Биляна Асенова и италианеца Саша Чабати. Строителството се финансира от датските фондации "Велукс", а екипът на Карин дом вече стартира благотворителна кампания за събиране на средства за обзавеждане на бъдещия център. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони