Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Тръмп: Няма риск икономиката в САЩ да изпадне в рецесия

Airbnb събуди търсенето на жилища в Гърция 67 евро за нощувка в Атина

Версия: Жертвите от Негован убити от родственик, той не ги търси (обзор) Все още загиналите не са идентифицирани

Путин пристигна на посещение във Франция

Хора от Израел и Кувейт купуват имоти в Банско Интерес има от руснаци и британци

Словашката прокуратура: Бивш военен е убиецът на журналиста Ян Куциак и годеницата му

Траурно бдение в Сливен почете паметта на Криси и поиска най-строго наказание за убиеца й

НАП продава къмпинг край морето за 405 хил. лева Цената е намалена наполовина

Кола се е обърна по таван край Благоевград, шофьорът е с леки травми

Борис Джонсън призовава Германия и Франция да направят компромис за Брекзит

Правим руско-американо-българска АЕЦ Изтече срокът за подаване на заявления

Иран изключи възможността за преговори със САЩ по нова ядрена сделка

Намериха граната на брега на язовир Огоста, военни я унищожиха

Касапинът от Шумен разиграва съда. Звънял на жената по скайп, след като я умъртвил

Касапинът с резачката Стефан Стефанов

Стефан Стефанов /45 г./ от Шумен, който уби жена си и я наряза с моторна резачка, остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража, реши в сряда окръжния съд в града.

Хитрият насилник пробва да разиграва съда и още в началото на съдебното заседание каза, че уволнява служебния си защитник, защото не правел нищо за него. Съдия Димчо Луков даде час отсрочка, докато арестантът упълномощи друг адвокат, дори му бе предоставен служебен телефон, за да търси. Към 15,30 ч. стана ясно, че Стефан пак се връща на служебния адвокат Мартин Пеев.

Арестантът беше доведен в окръжния съд в Шумен с белезници на ръцете и краката. Снимки Цветелина Георгиева

Оказа се, че за по-малко от три дни разследващи и прокурор Маргарита Георгиева са събрали неоспорими доказателства срещу Стефан за садистичното убийство на Галина Димитрова /49 г./, с която живеели на семейни начала и имали дъщеря на 19 г. По време на разпит пред съдия мъжът дал подробни обяснения за обтегнати отношения, както и за самото убийство. Обяснявал, че е бил предизвикан от реплика на жената. Ударил я с дебела руска точилка по главата, после ядосан грабнал нож и я намушкал в дясната яремна вена на шията. Имало и още едно пробождане.

Острата кръвозагуба е причина за смъртта. След това тялото е било рязано напречно с моторна резачка за дърва, купена за целта. За да изнесе трупа, разпределен в пет найлонови черни чувала, Стефан си купил на старо и форд. Според съдебно-медицинската експертиза на тленните останки, рязането е станало послесмъртно. Тялото е запазено, може да се съедини, липсвала само част от лявата ръка, стана ясно по време на съдебното заседание.

Ïðîêóðîð Ìàðãàðèòà Ãåîðãèåâà êàçà, ÷å îáâèíåíèåòî ìîæå äà áúäå è ïî-òåæêî.
Прокурор Маргарита Георгиева каза, че обвинението може да бъде и по-тежко.

Направената съдебно-психиатрична консултация на Стефан показва, че той е вменяем, не страда от психоразстройство.

След като убил жената, обаче я е търсил по скайп. Това даде основание на защитника му да иска по-пълна психоекспертиза в специализирана болница. Той припомни и че при разпита пред съдия Стефан вдигнал кръвно, давали му валидол. Пред съда в сряда също подсмърчаше, но до плач и разкаяние не стигна.

Според прокурор Георгиева, опитите му за интернет комуникация са били с цел заличаване на следи. Обвинението настоя, че Стефан може да се укрие и да извърши друго престъпление, извади на показ и лоши характеристични данни. Напомнено бе, че миналата година полицаи заварили Галина вързана с белезници за леглото при семеен скандал. Стефан бързо я поправи, че жена му е оттеглила обвиненията и това дело е прекратено.

 ñúäåáíàòà çàëà Ñòåôàí ñå îïèòà äà ðàçìîòàâà äåëîòî
В съдебната зала Стефан се опита да размотава делото

Защитникът му настояваше да не се взема мярка постоянен арест, защото при всички случаи Стефан отива в затвора за 9 месеца и 3 дни по влязла в сила друга присъда на 16 август за неизпълнявана пробация /за шофиране след употреба на алкохол б.а./. Съдия Димчо Луков обаче уважи искането на прокуратурата и наложи постоянен арест. При обжалване пред Апелативен съд-Варна делото е насрочено за 13 септември.

Извършителят е обвинен за умишлено убийство по чл.115, който предвижда до 20 г. затвор, но тази квалификация може да се промени в по-тежка, защото предстои събиране на още доказателства.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.