Катастрофиралият ТИР запуши за 7 часа Кресненското дефиле, стотици хора останаха блокирани

Катастрофиралият ТИР в Кресненското дефиле запуши трафика за Гърция и в обратната посока за близо 7 часа в петък. Липсата на алтернативен път доведе до адско километрично задръстване. В колоните останаха блокирани хора, някои изпуснаха самолетите си, други важни срещи. Катастрофата станала около 5,20 сутринта. Заради блокирала предна лява гума, шофьорът на ТИР-а губи контрол, удри се в крайпътна скала и запречва и двете платна.

Чак в 8,30 пристига техника за претоварване на разпиления товар на пътя- шивашки рула, конуси и макари. Почва се и оглед от следователи. Тези действия продължават с часове и едва към обяд кран измества авариралия камион, за да отпуши пътя. Бавното и мудно действие на всички институции, имащи отношение към катастрофирали автомобили, за пореден път обтегна нервите на стотици блокирани хора. А това е честа практика за Кресненското дефиле.

Водачът обясни пред КАТ, че е пътувал за Чехия от Гърция, носи стока на гръцка фирма. Ден преди курса обяснил във фирмата, че камионът е в лошо техническо състояние, но от там му заявили да направи и този курс и тогава ще ремонтират возилото. Пострадали няма, но на мястото на произшествието пристигнала гъркинята-чорбаджийка на фирмата, която като видяла щетите по камиона припаднала. Заради нея се наложило да викнат Спешен център.

Коментари

Задължително поле