Катрин Лангфорд води люти битки с меча на крал Артур

За участието си в “Офисът”, Стийв Карел получи номинация за “Еми”.

В “Проклятието” актрисата тръгва на пътешествие в търсене на мистериозния магьосник Мерлин

Холивудският сценарист Том Уилър е известен като създател на сценария за пълнометражни анимационен филм “Котаракът в чизми”. Вземайки второстепенния герой от популярния франчайз “Шрек”, той го прави главен герой в своята история. Уилър използва същия трик в дебютния си сериал “Проклятието”. Взема епизодичен герой от легендите за крал Артур и го поставя в центъра на историята.

В романа за крал Артур и сериала базиран на него, се разказва за момиче на име Нимю, владеещо тъмната магия, което ще стане Дамата на езерото. Родното є село е опожарено от Червените паладини по заповед на цар Утер. Изпълнявайки молбата на умиращата си майка, тя тръгва на пътешествие, за да открие мистериозния Мерлин и да му предаде меча. Глупав, но чаровен наемник на име Артур се присъединява към нея. По пътя Нимю организира въстание срещу кървавия цар.

Главната роля в сериала се изпълнява от Катрин Лангфорд, а освен нея в проекта участват и Густаф Скарсгард, Питър Мулан, Даниел Шарман и други.

Катрин Лангфорд е родена на 29 април 1996 г. в австралийския град Пърт. В гимназията се увлича по плуването толкова сериозно, че успя да постигне резултати на национално ниво. След като посещава концерт на Лейди Гага, впечатлена от представянето на певицата, Катрин започва да взема уроци по пиано и вокал, явява се на прослушване в театрално училище, но поради липса на опит не успява да влезе. Успешно учи в музикално училище и получава диплома по музикален театър. Заедно с посещаването на актьорски студия и курсове, тя работи като барманка в нощен клуб и продавачка на билети.

Страстта на Катрин все още е пианото и когато си почива, релаксира с различни свои импровизации. Обича и да чете книги за научна фантастика. Актрисата мечтае с машина на времето да се върне в миналото.

Коментари

Задължително поле