Катрин с 4 медала на световната купа

Катрин Тасева демонстрира изключитено силна форма на световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“. Българката се отчете с четири медала на турнира, като взе три сребърни отличия на уредите. Първо на топка, където златото отиде в ръцете на рускинята Екатерина Селезньова. После на бухалки, като бе изпреварена само от Линой Ашрам (Израел), а на лента пред нашето момиче завърши шампионката от многобоя Александра Солдатова (Русия).

Ден по-рано Тасева взе бронз на многобоя, а преди нея на стълбичката се качиха рускините Солдатова и Селезньова.

Капитанката на националките Невяна Владинова обаче не успя да стигне до отличията. Миналата година тя пропусна надпреварата заради травма. А турнирът в София бе първи за нея за новия сезон. Голямата цел на момичетата е световното в Баку през септември, на което ще се разиграват и олимпийските квоти. Ансамбълът ни си осигури виза за Токио 2020 още през миналата година. Независимо, че са си гарантирали участие на игрите момичетата на Весела Димитрова бяха с класи над съперничките си и заслужено взеха златото в многобоя. На уредите обаче допуснаха неточности на топка, което им отреди шесто място. Но се реваншираха със сребро на обръч и бухалки.

Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова:

Играхме умно, но още мислим за промени

Момичетата се справиха много добре - обяви старши треньорът Весела Димитрова, след като ансамбълът спечели златото в многобоя. - Допуснаха една малка грешка, но си изиграха умно композициите. Все пак мислим да направим промени в едното от съчетанията, другото няма да го пипаме.”

„Бронзовата“ Катрин Тасева пък обяви, че е доволна от медала, но може много повече.

Капитанката Невяна Владинова, която остана далеч от призовата тройка в многобоя – осма, разкри че е имала здравословни проблеми. „Не съм в оптимална форма, но не се оправдавам с това”, каза тя.

Все пак грацията и изяществото на Невяна бяха оценени подобаващо от акредитираните журналисти на Световната купа, които я избраха за Кралица на турнира за втори път.

 

Снимки ЮЛИАН ТОДОРОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт