КАТ обеща нулева толерантност към нарушителите в празничните дни

Снимка: Архив

Контролът в ремонтираните участъци на магистралите ще бъде засилен

Във връзка с предстоящите почивни дни и въведените временни организации за безопасността на движението по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ се създава организация за подпомагане на движението в ремонтираните участъци. Това съобщиха от МВР.

Освен съдействие на служители на сектор „Пътна полиция“ ще има и допълнително поставени знаци, както и вертикална маркировка за насочване на автомобилния трафик в следните участъци:

На 26 октомври, на АМ 1 „Тракия“ в участъка 17- 20 км и 37- 40 км в посока Пловдив, се създава реверсивно движение в две ленти за движение в една посока, като лента за движение на моторни превозни средства е обособена и лентата за аварийно спиране. Същото се отнася и за 28 октомври, но в посока София. На гореспоменатия участък са разположени екипи на сектор „Пътна полиция“ за оказване на съдействие и подпомагане на трафика.

На 26 октомври, на АМ 2 „Хемус“ в участъка на 31 км преди ПТ „Витиня“ в посока Варна, се създава затруднение на движението на моторни превозни средства, поради факта, че в тунела са обособени по една лента за движение в двете посоки, което е предпоставка за образуване на колони изчакващи МПС, поради което на място е разположен автопатрул за подпомагане и съдействие.

На 28 октомври, в района на 41 км преди ПТ „Ечемишка“ в посока София, се обособява стесняване на лентите на движение с допълнителна вертикална маркировка /бализи/, като периодично движението на моторни превозни средства временно се спира от служители на сектор „Пътна полиция“ ОДМВР- София, с цел недопускане създаването на предпоставки за престой вътре в тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, тъй като това обстоятелство може да създаде задимяване в тръбите на тунелите и да предизвика пътнотранспортни произшествия.

Поради въведените ограничения на движението е възможно образуването на колони от изчакващи автомобили, поради което, наближавайки горепосочените пътни участъци, водачите следва да се движат с повишено внимание и със скорост, позволяваща безаварийно спиране.

ОДМВР-София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението.

Коментари

Задължително поле