Катаджиите с 50 нови Golf-а

На кратка церемония в ГД „Национална полиция“ вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на нови 50 автомобила за нуждите на пътната полиция в страната. Това е продължение на обществената поръчка, по която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Атанас Илков.

В началото на месец септември, в рамките на друга процедура, ще бъдат доставени нови 29 микробуса.

Калин Стоянов коментира пред медиите, че са закупени 2146 бодикамери – 1000 от тях ще бъдат за „Пътна полиция“, а останалите 1146 - за „Охранителна полиция“. "Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства. Надявам се това да стане възможно най-скоро", заяви вътрешният министър.

Министър Стоянов информира, че рано тази сутрин е бил подаден сигнал от служители на бензиностанция в Равда за човек, управлявал превозно средство в неадекватно състояние. Пред полицаите от пристигналия на място патрул той отказал да бъде тествен за алкохол и наркотици и се е държал грубо и непристойно. Мъжът е задържан, а в последствие се е оказало, че е длъжностно лице от Прокуратурата. 

За трагичния инцидент в Ямбол вътрешният министър уточни, че освен образуваното следствено дело, има започнато дисциплинарно производство. Най-вероятната версия към момента е самоубийство, но за да се установи причината за смъртта на 32-годишния мъж ще бъдат прегледани записите от камерите в помещенията. Той посочи, че предстои да излязат и резултатите от извършената аутопсия. 

По повод започналия ремонт на Дунав мост при Русе, министър Стоянов увери, че са проведени разговори с румънските колеги и са синхронизирани действия с цел максимално облекчаване на трафика. Той обясни, че ремонтните дейности ще бъдат извършвани на няколко етапа и прилаганите мерки ще са съобразени с тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право