КАТ тръгна на лов за шофьори с неплатени глоби

Акцията се провежда до 6 май

Пътна полиция провежда специализирана полицейска операция, чийто акцент са невръчените електронни фишове и неиздължените в срок задължения по Закона за движението по пътищата. Тя е в ход от днес и ще продължи до 6 май, неделя, съобщиха от МВР.

Екипи на Пътна полиция ще бъдат разположени по пътищата в цялата страна и най-вече по шосетата, водещи към граничните контролно-пропускателни пунктове. Освен водачите, проверки за невръчени фишове, ще се извършват на пътниците, които притежават свидетелства за управление на МПС.

От Пътна полиция напомнят на водачите, че от 21 януари 2017 г. в чл. 171, ал. 1 има е в сила нова точка „д“, според която е предвидена принудителна административна мярка - временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) на водач, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка.

В проверките са включени и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ще следят за винетки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право