Кейт Мара: Обичам да правя пакости

Младата звезда търси нови приключения

Мразех училището

Ню Йорк е моят град

Гледам да се храня здравословно, но ми е много трудно да се откажа пържените картофки. Това ми е любимото нещо. Все пак човек живее само един път

Помня, че всяка вечер оставях бележки на възглавниците на моите родители с надписа: „Моля помогнете ми да си намеря агент!”. Тогава бях само на 13 години

Кейт Мара е едно от най-сладките и сексуално атрактивни актьорски явления в американското кино за последните години. Тя е сестра на звездата Руни Мара и наследничка на богати индустриални родове в САЩ, които притежават популярни спортни отбори в страната. Кейт започва своята кариера рано и се ориентира към модната индустрия и теътъра. Тя позира и рецитира, вдъхновява фешън средите с разкошното си тяло и възбужда публиката в на “Бродуей” с изпълненията си в популярни спектакли. След като постига успех на тези полета тя окончателно се ориентира към киното и телевизията. Играе в “Къща от карти” и “24”. Привлича вниманието върху себе си с изяви в “Американска хорър история”, “Превъзходство”, “Фантастичната четворка” и други известни заглавия.

Кейт Мара е смятана за една от най-перспективните и привлекателни млади екранни звезди.

- Кейт, от години Холивуд активно участва в политическия процес, а звездите все повече приличат на активисти. Как Вие оценявате този процес и бихте ли се определили като част от политическия ангажирания шоубизнес пейзаж?

- Не се интересувам от политическите конфронтации и не искам да съм част от тях. Знам си домашното, следя какво става и се информирам за събитията и явленията в страната и по света. Знам, че гласуването е отговорност и давам своя вот на хора, за които смятам, че го заслужават и които аз лично уважавам. Но извън това никога не съм била част от политическия свят.

- Как бихте описали живота на една актриса, която от много рано е ангажирана с публични артистични изяви?

- Все още изпитвам страст по своята работа, но определено мотивацията ми като малка беше огромна. Аз бях едно дете, което пристъпваше в този мистичен и магически шоубизнес свят и нямах търпение да открия всичко за него. Никой в моето семейство не се беше занимавал с актьорска игра преди и моите родители просто си нямаха идея как могат да ми помогнат в това ново и предизвикателно пътешествие. Помня, че всяка вечер оставях бележки на възглавниците на моите родители с надписа: “Моля помогнете ми да си намеря агент!”. Тогава бях само на 13 години. В крайна сметка нещата при мен проработиха и смятам, че тази висока първоначална мотивация ми помогна невероятно много.

- Вие сте смятана за една от най-атрактивните млади актриси. Как поддържате добрата си форма?

- Спорт, режими, хубава храна. Гледам да се храня здравословно, но ми е много трудно да се откажа пържените картофки. Това ми е любимото нещо. Все пак човек живее само един път. И по принцип не бих искала да бъда от хората, които са подвластни твърде много на мнението на околните. Но това важи и за хората, които са прекалено добри към теб и на всяка цена искат да те накарат да се почувстваш по-добре. Дори и когато губиш. Понякога ми се иска да ошамаря подобни персонажи. Гледам да имам активен и пълноценен, ползотворен живот. Да балансирам ангажиментите с хубавите неща. Грижа се за формата си от малка. Мразех училището, но обичах да спортувам, да репетирам и да играя.

- С Вашето минало в модните среди, Вие продължавате да сте търсена за професионални фотосесии. Как бихте определили личната си естетика?

- Това по-скоро другите трябва да определят. Знам, че мои близки ми посочват, че съм обсебена от розовия цвят. Много е интересно. Розовото по принцип го мразя, но някак си все става така, че слагам нещо розово. Майкъл Корс ми изпрати една розова рокля и аз веднага си я облякох. Беше прекрасна. Но в същото време аз продължавам да мразя розовото и през цялото време си казвах - “защо всъщност нося това?”

- Доволна ли сте от развитието на филмовата си кариера?

- Ако преди десет години ми бяха казали, че днес ще се намирам, където се намирам, щях да бъда доволна. На точното място съм. Доста съм щастлива. Но винаги търся нещо ново и качествено. Иска ми се да направя нещо откачено за роля. Да изляза извън зоната си на комфорт. Обичам да правя пакости.

- Какво е отношението Ви сега към театъра?

- Преди години исках да играя само в театъра. Постоянно се обаждах на моите агенти с молба да ми намерят нещо на “Бродуей”. Но истината е, че в един момент вече няма особено голям избор там. И започнаха да ми уреждат телевизионни прослушвания.

- Какво мислите за Холивудския лайфстайл?

- Не съм много в час с него. Ню Йорк е моят град. Когато прекарам твърде много време на друго място и започва да ми стана некомфортно и да ми се иска да си се върна у дома. Мразя като се озова в Лос Анджелис по време на футболния сезон. Ню Йорк може просто да се събудиш и всичко си идва на мястото. Лично аз съм от хората, които обичат да нямат план. Ежедневието ми понякога е много еднообразно. Или съм в някое кино или съм вкъщи да готвя. Е, не точно да готвя защото не съм особено способна в кухнята. Обикновено каня приятели в нас, които за разлика от мен могат да готвят и те правят нещо вкусно. Домошарка съм, въпреки че нямам нищо против вечерните излизания. Но не си падам по клубове и шумни пространства. Обичам да ходя на кино. Тъмният салон е моето място.

- Какви роли търсите сега?

- Винаги съм искала да участвам в красиви костюмни филми. В пищни исторически драми. Но по принцип не избирам по жанр, а гледам индивидуалните характеристики на ролята. Дали третира тема, която ми е интересна и нова за мен. Режисьорите също са важни.

- Вие сте от хората, които не обичат да говорят за личния си живот...

-Да държиш личния си живот далече от прожекторите на публичността е възможно най-умното нещо за един актьор. А при мен дори не се случват толкова интересни интимни неща. В крайна сметка каквото и да правя ми става скучно и отново започва да ми се работи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта