Кенан Имирзалъолу с награда "Лице на екрана"

Кенан Имирзалъолу

Обявиха най-големите турски знаменитости за 2020 

Алина Боз е "Изгряваща звезда на годината" 

Списание "GQ Turkey" избра личностите, които привлякоха вниманието със своя успех и стил през 2020-а. Тазгодишната церемония беше спонсорирана от Samsung GalaxyZFol.

Наградата, която се присъжда в световен мащаб вече 24 години, е сред най-престижните и се връчва на една от най-забавните вечери в светския календар. Но тази година "GQ Men Of The Year 2020" бе напълно онлайн! През последните години церемонията се провеждаше в луксозна обстановка с участието на звезди, журналисти и важни особи в Турция. Поради пандемията, като част от предотвратяването на разпространението на COVID-19, победителите бяха обявени онлайн.

Редакторите, писателите, консултантите и читателите на "GQ" избраха имена в областта на музиката, спорта, науката, модата, сцената и шоуто, гастрономията, света на бизнеса и изкуствата, както и анонимни герои, които с вдъхновяващите си истории се превърнаха в източник на надежда за 2020 г.

Кенан Имирзалъолу стана лауреат на наградата "Лицето на екрана", името му беше обявено от режисьора Осман Синав. Актьорът е изключително популярен и у нас от турските сериали "До последен дъх", "Езел" и "Справедливостта на Кара". 

Американският актьор Джордж Клуни беше избран за Международна икона за стил. Той се оказа толкова скромен, че с изненада попита: "Защо го направихте?!" След това холивудската знаменитост благодари на Али Туфан, главен редактор на "GQ Türkiye" и на целия му екип за наградата.

Тази година, когато всички осъзнаха колко безценна е работата на лекарите, "GQ" връчи наградата „Екип на годината“ на медицинския персонал на болница в Истанбул.

Професорите Угур Шахин и Йозлем Тюречи бяха отличени с наградата „Учен на годината“ за своите изследвания върху ваксината срещу Covid-19.

Певицата Калбен беше обявена за Жена на годината, а  Шюкрю Йозйълдъз получи наградата за Актьор на годината, като името му беше обявено от Серенай Саръкая и Ибрахим Селим. У нас помним Шюкрю Йозйълдъз като Озан от поредицата "Надежда за обич".

Алина Боз, която е въплъщение на клишето „млада, красива, успешна“, спечели наградата „Изгряваща звезда на годината“. Тя стана популярна и у нас като лошата дъщеря на Джихан и Гюлсерен  - Хазал от сериала "Твоят мой живот".

Коментари

Задължително поле