Кипър затяга наново мерките срещу COVID-19

От 13 декември на всички граждани ще бъде предоставена възможност да си правят самостоятелен тест - при неваксинираните са за тяхна сметка, а за ваксинираните се поемат от здравното министерство.

Правилата влизат в сила от 29 ноември

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса влизат в сила в Кипър, съобщават местните медии.

Правителството намали възрастовата граница за носене на маски и притежаване на коронавирусния “безопасен пропуск” (SafePass) и от понеделник, 29 ноември, те стават задължителни за всички над 6-годишна възраст.

Също така се въвеждат бързи тестове на всички, независимо от възрастта и дали са ваксинирани, които ще се извършват в районите с висок риск от предаване на вируса, където се откриват вериги от случаи. От понеделник и всички ученици от началните училища ще бъдат подлагани на бърз тест ежеседмично чрез мобилни звена.

За коронавирусния “безопасен пропуск” от 1 декември всички над 18-годишна възраст, които не са завършили ваксинацията си, трябва да имат 72-часов PCR тест или 48-часов бърз тест.
От 18 декември този COVID сертификат се премахва като валиден за ваксинираните, които не са си поставили бустерна доза 7 месеца след първоначалната им имунизация.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа