Кирил Ананиев: Не се обмисля смяна на директори в седемте разследвани от прокуратурата болници

Не се обмисля смяна на директори в седемте разследвани от прокуратурата болници, тъй като не се е доказала вина. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с разследванията за безстопанственост в седем лечебни заведения в страната.

Той поясни, че Министерство на здравеопазването е подало необходимите данни какви са щетите и прокуратурата ще ги прецени. „Това е работа на прокуратурата. Когато има такива сигнали, тя е длъжна да действа. Когато докаже съответни резултати, ще се вземат и съответните законодателни и съдебни решения“, поясни Ананиев.

Нямам притеснение за проверките на прокуратурата в УМБАСМ „Н. И Пирогов“ – следващата седмица ще влезем там с конкретен оздравителен план, каза още здравният министър.

По думите на Ананиев планът ще подобри финансовото състояние и ще оптимизира разходите и структурите в болницата. „Болницата има нужда от преструктуриране на отделенията. Има четири хирургии, четири ортопедични отделения - ненужни структури, ненужни началници и управленски персонал“, каза Ананиев.

На въпрос дали ще се съкращават началници на отдели, министърът призова това да не се приема като съкращаване, а оптимизиране на отделенията. „Това означава по-малко административни разходи и повече разходи за лечение на хората“, поясни министърът.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България