Кирил Десподов е №1 в ЦСКА

Кирил Десподов е футболист №1 на ЦСКА за 2018 година. Традиционно клубът направи допитване в официалния си сайт. Десподов получи 70 процента от гласовете на феновете. А един от подалите вота си ще получат фланелка на ЦСКА от лимитирана серия.

През сезона нападателят вкара 10 гола и подаде 11 решителни паса за попадения в 22 изиграни двубоя. Десподов логично стана и най-интересният футболист за чуждестранните мениджъри. ЦСКА не е готов да се раздели със звездата си на всяка цена, а само при добра финансово оферта. През последната година няколко пъти ръководството спира напускане на Десподов в посока чужбина.

Нападателят е и фаворит да стане футболист №1 на България. Като основен негов конкурент се счита Георги Петков. Вратарят на „Славия“ има огромна заслуга за спечелената купа на България срещу „Левски“, но мачовете му се броят на пръсти. Вече на 42 години Петков доста рядко играе за „белите“, макар че го викнаха в националния отбор.

Футболист на ЦСКА не е ставал футболист на годината от 1990 година. Тогава за последно триумфира Христо Стоичков, който игра половин сезон на „Българска армия“ и още половин в „Барселона“. Последният от българското първенство с приза е вратарят Владислав Стоянов от „Лудогорец“ през 2014-а. След него три пъти поред стана Ивелин Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ