Четирима мъже и една дама са „Мистър и Мисис Икономика”

Четирима мъже и една дама са носителите на най-значимия бизнес приз у нас – „Мистър и Мисис Икономика” за 2020 г. Те получиха статуетка „Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов за успешната си работа през годините.

„Мистър Икономика” през 2020 г. са проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин”, проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг”, Огнян Донев, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Софарма“ и проф. Иван Тодоров, управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“. Титлата „Мисис Икономика” е за Виолина Маринова, член на Надзорния съвет на Бака ДСК, а нейната награда връчи министърът на финансите Кирил Ананиев.

Наградите са организирани от списание "Икономика" в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Тази година се навършват 30 години от първата награда "Мистър Икономика". Затова и призовете са по-специални. Те са за хора, които имат принос в развитието на българската икономика през последните десетилетия. Предприемачи и мениджъри, чиито път върви паралелно с този на промените в страната и които стават синоним на съвременния български бизнес, преминал успешно прехода към пазарна икономика, модернизация, дигитализация, а днес справяйки се отговорно и уверено, и с една безпрецедентна криза.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова връчи приза „Мистър Икономика“ на г-н Цоло Вутов, управител и собственик на „Геотехмин“ ООД, на церемонията по награждаването“. От името на г-н Вутов наградата получи Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“. Министър Николова заяви, че Вутов е човек, който не само преведе успешно бизнеса си през променливите времена на прехода, но го укрепи и разшири и днес управлява един от стълбовете на икономиката. Тя му пожела още дълги години да ръководи професионално и ползотворно фирмата си и да продължи да задава стандарта за почтеност и човечност.

„За нас беше важно да го организираме и да го направим, защото индустриалците, хората в компаниите, мениджърите – това са онези, които също са на първа линия, за да запазят българската икономика", заяви Боян Томов, главен редактор на списание „Икономика”

„Трийсет години на този престижен конкурс не са никак малко. И се радвам, че КРИБ и нашият управителен съвет, в последните шест години, взима активно участие и подкрепяме това престижно събитие”, заяви Кирил Домусчиев.

Главният изпълнителен директор на „Теленор България“ Джейсън Кинг също получи специална награда, призът му беше връчен от  Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и Търговия в British American Tobacco. Отличен беше и изпълнителният директор на „Биовет“ АД - Ангел Желязков, както и изпълнителният директор на "Майкрософт България" - Калин Димчев, призът му връчи транспортният министър Росен Желязков. За 55 г. успешно присъствие в България бе отличен изпълнителният директор на „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България Юрг Буркхалтер. Наградата му връчи председателят на Управителния съвет на КРИБ Кирил Домусчиев. 

Коментари

Задължително поле