Кирил Домусчиев, председател на КРИБ: Дигитализация променя лидерите на пазара

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев представи позицията на българския бизнес по Зеления пакт и дигиталната трансформация по време на онлайн конференцията.

Дигитализацията засяга всяка индустрия, променя позиционирането на лидерите на пазара и създава нови бизнес възможности. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на онлайн конференция на тема: “Зелен пакт и дигитална тра­нсформация - възможности за конкурентоспособността на българската икономика”, на която КРИБ и Искра Михайлова, зам.-председател на групата “Обнови Европа” в ЕП, са организатори. За да преодолеят конкуренцията, производителите трябва да преосмислят всеки аспект на своя бизнес, да се превърнат в цифрови предприятия и да се възползват от новите технологии във всяка фаза на тяхната работа, каза още Домусчиев.

До две седмици ще бъде представен преработеният Национален план за възстановяване и устойчивост, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев. Промененият план е много по-ориентиран към бизнеса, като са отделени са допълнителни средства за инвестиции в конкурентоспособност на предприятията, каза Дончев.

Коментари

Задължително поле