На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Кирил Домусчиев: Чувствам се добре. Благодаря на медиците! Опитвам се да купя хлорахинов фосфат, ще го даря на Кризисния щаб, каза бизнесменът

Кадър от Нова телевизия

„Чувствам се добре. Нямам влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен. Смятам, че в едни кратки срокове ще успея да подобря състоянието си и ще бъда изписан скоро“. Това заяви бизнесменът Кирил Домусчиев, който беше диагностициран с коронавирус, по Нова ТВ.

„Много е сложно с този вирус, тъй като в България едва ли има доктор, който е запознат и има практика с него. Общо взето, всички разчитат на опита си от досегашните вируси и това, което изилиза като протоколи от Франция, Китай, Германия и САЩ. Реагира се спрямо всеки отделен случай“, каза още той. И благодари на медиците, които „показват невероятен професионализъм“.

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, коментира Домусчиев.

„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, посочи още той.

По думите му първият тест, който е направил, е бил отрицатетелен. „След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият – положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, посочи той.

„Благодаря на медиците, които наистина показват много голяма грижа и не се страхуват да лекуват един болен от коронавирус, тъй като това е една паника, която смятам, че не е нормална и не е редна – доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави“, категоричен бе Домусчиев.

„Смятам, че по-рано от две седмици няма как да ме изпишат, но след една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение, евентуално да се направи допълнителен скенер и да се види как е развитието на болестта и какъв е резултатът от третирането с продуктите, с които в момента разполагат“, коментира още той.

Запитан дали е възможно, ако се окаже, че някъде има разработено лекарство срещу коронавирус и дава добри резултати, то да дойде на производствените линии в България, Кирил Домусчиев отговори: „Тъй като по цял ден гледам NOVA, днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно хлорахиновия фосфат. С това се третирам и аз в момента. Той се е доказал и в Германия, Франция и Австрия. Това е продукт, който е срещу маларията. Във всичките държави почти е изчерпан и трудно се намира. Според мен той е доста стар продукт – на повече от 60 години“.

„Смятам, че правителството трябва да направи своите контакти. В Германия го произвежда „Байер“. Опитвам се да купя определено количество хлорахинов фосфат. Ако успея, ще го даря на Кризисния щаб, за да се третират всички хора, които се нуждаят от лечение“, допълни още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.